REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pranešė panaikinusi beveik 2,5 tūkst. leidimų, pernai išduotų nemokamai keltis per Kuršių marias.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pranešė panaikinusi beveik 2,5 tūkst. leidimų, pernai išduotų nemokamai keltis per Kuršių marias.

REKLAMA

Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, direkcija taip pat ketina kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, kad būtų įvertinta valstybei padaryta žala ir atlyginti nuostoliai valstybei.

Kaip pirmadienį pranešė LAKD, tūkstančiai negaliojančių leidimų persikelti nemokamai per Kuršių marias nustatyti patikrinus bendrovės „Smiltynės perkėla“ sąrašą. Nustatyta, kad 2,5 tūkst. leidimų išduoti asmenims ir jų transporto priemonėms, kurių deklaruota gyvenamoji vieta, registruota buveinė nėra Kuršių nerijoje. Tad šių leidimų galiojimas panaikintas.

„Vieno automobilio perkėlimo kaina – 12 eurų. Preliminariai paskaičiuota, kad mažiausiai vieną kartą per savaitę keliantis į Kuršių neriją, galėtų per mėnesį susidaryti apie 12 tūkst. eurų už bilietų kainos kompensavimą. Prie perkėlos išrikiavus visus automobilius, kuriems leidimų galiojimas panaikintas, susidarytų apie 15 km eilė“, – rašoma LAKD pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilio persikėlimo per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos bilieto kaina yra kompensuojama tik tada, kai jo valdytojas yra Kuršių nerijos gyventojas arba įmonė, turinti deklaruotą buveinę Kuršių nerijoje.

REKLAMA

„Smiltynės perkėlos“ atstovas spaudai Jevgenijus Bardauskas BNS nurodė, kad įmonė atlieka tik formalią leidimų išdavimo procedūrą.

Iki šių metų sausio leidimai nemokamai keltis keltu buvo išduodami pagal Klaipėdos miesto ir Neringos savivaldybių pateiktą informaciją.

Nuo sausio 1-osios tokie dokumentus tokiems leidimams išduoti tikrina pati LAKD.

Kelių direkcija pranešė, kad 2,5 tūkst. negaliojančiais pripažinti ir panaikinti leidimai išduoti nuo praėjusių metų sausio 1-osios pagal Klaipėdos ir Neringos savivaldybių informaciją.

LAKD nurodo, kad šiuo metu vyksta baudžiamieji procesai dėl neteisėto pasinaudojimo kompensacija, kuriuose žala valstybės biudžetui (Kelių priežiūros ir plėtros programa) siekia daugiau kaip 270 tūkst. eurų. Kelių direkcija yra pateikusi civilius ieškinius šiai sumai, kad būtų atlyginta valstybei padaryta žala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų