REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavežėjimo platforma „Bolt“ (buvusi „Taxify“ – aut. past.) birželio 4–ąją pradės taikyti naujus mokesčius keleiviams. Būsima piniginė rinkliava bus nustatoma tuo atveju, jeigu vairuotojai privalės laukti kliento arba keleiviai atšauks kelionės užsakymą.

Pavežėjimo platforma „Bolt“ (buvusi „Taxify“ – aut. past.) birželio 4–ąją pradės taikyti naujus mokesčius keleiviams. Būsima piniginė rinkliava bus nustatoma tuo atveju, jeigu vairuotojai privalės laukti kliento arba keleiviai atšauks kelionės užsakymą.

REKLAMA

Kaip tv3.lt portalui teigia „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius, didžioji dalis klientų naujų pakeitimų gali ir nepajusti, kadangi praktika rodo, jog beveik visi keleiviai, užsakydami pavežėjimo paslaugas, automobilio vairuotoją pasitinka per standartinį laiką.

„Vidutiniškai keleiviai automobilį pasitinka per 70 sekundžių. Vadinasi, 99 proc. klientų nesusidurs su papildomais mokesčiais. Tai yra tiesiog standartinė priemonė, kurią rinkoje taiko ir kiti dideli tarptautiniai žaidėjai. Papildomi mokesčiai taikomi Latvijoje, Estijoje ir kitose šalyse. <...> Yra vartotojų, kurie atšaukia užsakytą paslaugą, kuomet vairuotojas jau būna beveik atvykęs į nustatytą vietą, tad nauji pakeitimai apsaugos pavežėjus nuo klientų piktnaudžiavimo“, – pastebi A. Pacevičius.

Bus taikomas standartinis mokestis

Pašnekovas pabrėžia, kad atšaukus užsakymą, papildomi mokesčiai atitiks bazinės kainos mokestį ir sieks 2 eurus, o už prastovėtą laiką bus nustatomas 12 arba 16 euro centų mokestis, priklausomai nuo užsakytos paslaugos tipo.

REKLAMA
REKLAMA

A. Pacevičius taip pat priduria, kad keleiviai ir toliau turės galimybę atšaukti užsakytas pavežėjimo paslaugas, tačiau papildomai bus nustatoma atskira laukimo trukmė.

REKLAMA

„Klientas, įvykdęs užsakymą, per tris minutes ar dar ilgesnį laikotarpį galės nemokamai atšaukti užsakymą. Mokestis nebus nuskaitomas iš karto. Mes suprantame, kad klientams gali pasikeisti planai. Laukimo laikas taip pat bus nustatomas ne iš karto. Norime, kad vairuotojai gerbtų keleivius ir keleiviai vairuotojus“, – sako pašnekovas.

Pavežėjimo įmonė „Bolt“, užsisakius bazinę paslaugą, už įsėdimą taiko 80 euro centų mokestį, o vieno nuvažiuoto kilometro kaina siekia 33 centus. Prie šios sumos dar prisideda ir važiavimo trukmės mokestis, kuris siekia 12 euro centų už minutę. Minimali kelionės kaina – 2 eurai.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, komforto klasės pavežėjimo paslaugų kainų tarifai, palyginus su baziniais mokesčiais, išauga – automobilyje, talpinančiame 4 keleivius, įsėdimo mokestis siekia 1 eurą. Kiekvienam nuvažiuotam kilometrui taikomas 43 euro centų mokestis, o už sutiksėjusią minutę – 16 centų tarifas. Minimali važiavimo kaina siekia 3 eurus.

Kol kas paslaugų kainos kilti neturėtų 

A. Pacevičius kainų kilimo nežada ir sako, kad bet kokie pokyčiai priklausytų nuo rinkos tendencijų.

„Yra daug žaidėjų rinkoje ir jie diktuoja kainas, tačiau negaliu pasakyti, kad yra ženklų, nurodančių pavežėjimo paslaugų kainų augimą“, – mano „Bolt“ vadovas Lietuvoje.

Apie nustatytus naujus papildomus mokesčius pirminę informaciją vairuotojai gavo pirmadienį, o pavežėjimo paslaugų klientai turėtų būti informuojami likus penkioms dienoms iki naujų pakeitimų.

Artimiausiu metu „Bolt“ be pavežėjimo paslaugų suteikimo taip pat žada teikti maisto pristatymo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų