REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara jau čia pat, taigi lietuviai nesnaudžia ir jau planuoja išsvajotas atostogas. Tiesa, kai kurie vasaros plano ėmėsi jau gerokai prieš pusmetį. Į kuriuos kraštus šiemet tautiečiai trauks atostogų, kokios atostogos madingiausios, kiek jos kainuoja ir kokios pramogos tik suaugusiems vilioja į lietuvių pamėgtą Turkiją?

Vasara jau čia pat, taigi lietuviai nesnaudžia ir jau planuoja išsvajotas atostogas. Tiesa, kai kurie vasaros plano ėmėsi jau gerokai prieš pusmetį. Į kuriuos kraštus šiemet tautiečiai trauks atostogų, kokios atostogos madingiausios, kiek jos kainuoja ir kokios pramogos tik suaugusiems vilioja į lietuvių pamėgtą Turkiją?

REKLAMA

Svilinanti saulė Turkijoje, o gal net kokiam egzotiškam krašte, arba poilsis Lietuvos pajūryje, dalyvaujant savotiškoje loterijoje, ar nuskils per atostogas pasimėgauti šiltais oras. Likus gerai savaitei iki vasaros, tautiečiai sako jau suplanavę, kaipgi praleis šias atostogas.

Gyventojų nuomonės skirtingos:

„Mes tai galvojam po Europą pakeliauti", – pasakojo žmonės.

„Turiu numatęs atostogas į Ispaniją", – sakė vyras.

„Klaipėdą planuoju, į Nidą labai pasiilgau jūros jau", – kalbėjo žmogus.

Kiti kalbinti žmonės planuoja vykti į turimą sodybą, į Šventąją. Tačiau yra ir tokių, kurie jau spėjo paatostogauti.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau buvau Turkijoje jau tik savaitė, kai grįžau", – pasakojo žmogus.

O kiti jau kraunasi lagaminus vykti į Turkiją: „skrisim su vyru į Turkiją pailsėt."

Kelionių organizatoriai atskleidžia, kad kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais Turkiją galima vadinti karaliene. Lietuvaičiai įpročių nekeičia, patogioms vasaros atostogoms planuoja poilsį, kurio metu nereikia niekuo rūpintis.

REKLAMA

„Kiekvienais metais žmonės savo atostogas pradeda planuotis vis ankščiau ir jau praėjusių metų spalio, lapkričio mėnesiais, žmonės ėmė domėtis, kur jie šią vasarą galėtų išvykti atostogų. Todėl tie, kurie norėjo atostogas išsirinkti pigiausiai, jie galėjo pasinaudoti dviem galimybėmis, tai įsigyti per išankstinius pardavimus ir antroji bandyti laukti paskutinės minutės pasiūlymo", – kalbėjo kelionių agentūros įkūrėjas Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Keliones į populiariuosius Turkijos ar Egipto kurortus kelionių organizatoriai siūlo nuo 300 iki 1000 eurų vienam žmogui. Viskas priklauso nuo galimybių ir nuo poreikių, o norų ir pageidavimų lietuviai turi nemažai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kidytour“ atstovė Kotryna Ragaišytė juos vardija: „viešbučio teritorija, jos dydis, kaip gerai infrastruktūra yra pritaikyta atostogoms su vaikais, numeris vienas, yra vandens kalneliai, kiek jų, kokio aukščio. Maistas viešbutyje. Jeigu keliauja su visai mažais vaikais, kad būtų pritaikyta pasiruošti mišinukus, didesniems vaikams, kad būtų bulvytės ir viskas, ką valgo vaikai Lietuvoje".

Kaip ant mielių populiarumas auga ir egzotinių krypčių. Atsiradus tiesioginiams skrydžiams į Madagaskarą, lietuviai pasuko ten, taip pat keliones planuoja į Zanzibarą, Meksiką, egzotiškuosius Maldyvus, Keniją. Populiarumo vis dar nepraranda ir Balio sala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kuo toliau, tuo labiau populiarumą išsikovoja egzotinės kryptys net ir vasaros sezono metu, nors anksčiau lietuviams buvo priimta, kad į egzotines kryptis reikia keliauti žiemą, tačiau jas lietuviai atranda ir vasarą. Labai susivienodino skrydžių kainos. Į Europą, arba kažkur į Aziją, ar dar toliau. Mielai renkasi Balio salą, renkasi Karibus, Afriką", – kalbėjo Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Egzotinės šalies kelionės paketas vidutiniškai kainuoja nuo 1000 iki 1500 eurų už savaitę arba dvylika dienų. Sparčiai populiarėja ir tik suaugusiems skirti viešbučiai. Ir tie, kurie nenori, kad aplink baseiną dūktų ir krykštautų vaikai, mielai juos renkasi.

REKLAMA

„Dalis viešbučių yra skirtų vakarėlių liūtams, kurie atvyksta ir praktiškai visą dieną bendrauja su kitais viešbučių svečiais, diskotekose, pramogose prie baseino, putų šou", – pasakoja K. Ragaišytė.

Kitas kelionių organizatorių pastebėjimas: vis didesnis lietuvių susidomėjimas savu kraštu. Keliauk Lietuvoje duomenimis, šiais metais keliaujančių po savo šalį lietuvių buvo net dešimt procentų daugiau nei pernai. Tautiečiai savo šalyje turistauja labiau nei kaimynai latviai ar estai.

„Priderinę prie ilgojo savaitgalio arba pasiėmę porą laisvadienių išvyksta į Lietuvos kurortus. Ir vasaros metu daugelis viešbučių kurortuose yra tikrai užimti", – komentuoja R. Širvinskas-Makalius.

Turistų iš užsienio šalių į mūsų šalį daugiausiai atvyksta iš Rusijos, Baltarusijos, Latvijos ir Lenkijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų