REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Kalvarijų turgaus pardavėja (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Vasariški orai pažadino lietuvių norą įsigyti šviežių produktų iš ūkininkų. Štai saulėtą popietę Kalvarijų turguje prie braškes, šilauoges, trešnes ir daržoves siūlančių pardavėjų nutįsta eilės pirkėjų. Visgi, už lietuviškas braškes gali tekti sumokėti ir 7 eurus (24 litai), o šilauoges – 9 eurus (31 litas). 

28

Vasariški orai pažadino lietuvių norą įsigyti šviežių produktų iš ūkininkų. Štai saulėtą popietę Kalvarijų turguje prie braškes, šilauoges, trešnes ir daržoves siūlančių pardavėjų nutįsta eilės pirkėjų. Visgi, už lietuviškas braškes gali tekti sumokėti ir 7 eurus (24 litai), o šilauoges – 9 eurus (31 litas). 

REKLAMA

Nukrauti prekystaliai braškių ir šilauogių indeliais, kaip sako pardavėja Alina, liudija, kad ši vasariška produkcija šiuo metu yra viena populiariausių tarp pirkėjų. Pasak jos, braškių kainos nepadidėjo, o graikiška uogų rūšis – viena perkamiausių.

„Dažniausiai perka šilauoges, braškes ir trešnes. Turime graikiškų ir lenkiškų braškių, jų kaina yra vienoda – 3 eurai už kilogramą. Lietuviškos uogos turėtų pasirodyti kitą savaitę. <...> Palyginus su praeitais metais, ta kaina nepadidėjo, netgi lenkiškos yra pigesnės, nors praeitais metais kainavo 4,55 eurus“, – sako pardavėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė Alina taip pat priduria, kad graikiškų ir lenkiškų braškių skonis gali labai skirtis.

„Graikiškos braškės yra labai saldžios, o šiemet jos yra išvis tikra pasaka. Praeitais metais buvo šiek tiek rūgščios, o dabar tikrai geriau. Lenkiškoms dar tik augimo pradžia, bet irgi turėtų būti skanios ir saldžios“, – kalba Alina.

REKLAMA

Tendencija ta pati – skiriasi tik kaina

Kitas Kalvarijų turgaus pardavėjas Dmitrijus taip pat sako, jog populiariausia parduodama produkcija yra graikiškos braškės. Be kita ko, pašnekovas pastebi, kad nors šilauogės irgi yra graibstomos, tačiau jų kainą gerokai paaugo.

„Dažniausiai perkamos graikiškos braškės, nes jos yra saldesnės, o lenkiškos dar pusžalės. Kažkas minėjo, kad jau pardavinėja lietuviškas braškes, bet aš negaliu pasakyti, ar ten lietuviškos – kalbėti galima daug ką. Kol kas lietuviškų braškių mes dar neturime. <...> Graikiškos braškės kainuoja po 3 eurus, o lenkiškos – 2,80 euro arba 3 eurus. <...> Daug žmonių perka trešnes ir taip pat šilauoges. Pastarųjų uogų kaina pakilo nuo 7 iki 9 eurų, nes tiekėjai padidino kainas“, – pabrėžia pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pardavėja Gintarė mano, kad nors lenkiškos braškės yra ne tokios saldžios kaip graikiškos, tačiau jos yra kur kas natūralesnės.

„Graikiškų braškių kainos siekia 3 eurus, lenkiškų – po 2,50 euro. Skonis tikrai skiriasi – lenkiškos truputėlį natūralesnės, o graikiškos – saldesnės“, – pastebi Gintarė.

Lietuviškos braškės – brangesnės

Violeta, pardavinėjanti šviežias uogas ir vaisius, sako, kad lietuviškų braškių kaina gali siekti ir 7 eurus. Visgi, pašnekovė pastebi, kad lietuviai vis tiek dažnai perka iš gimtosios šalies nuskintas braškes.

„Lietuviškų braškių kaina – 7 eurai už aštuonių šimtų gramų indelį. <...> Praeitą šeštadienį turėjome graikiškų ir lietuviškų braškių, tad pastebėjau, jog pirkėjai, paragavę iš užsienio atvežtų ir iš gimtosios šalies siūlomų braškių, nusprendžia pirkti lietuviškas, kadangi jos yra natūralesnės. Žinoma, kaina yra didesnė“, – pastebi pardavėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirkėja Liveta, pirkdama uogas, nuogąstavo, kad lietuviškų braškių kainos yra labai didelės.

„Aš visuomet perku graikiškas braškes, kol lietuviškos nebūna pigesnės. Žinoma, lietuviškos yra natūralesnės, bet vis tiek tai yra labai brangu“, – įsitikinusi pirkėja.

Daržovių kainos išlieka panašios

Ridikus, krapus ir kitas daržoves Kalvarijų turguje siūlantys pardavėjai kainų nekelia ir sako, kad sausra didelės žalos derliui nepadarė.

„Žmonės mėgsta daržoves. Kainos išliko tokios pačios. Šimtas gramų salotų kainuoja nuo 30 iki 50 euro centų, ridikėliai kainuoja apie 50–60 euro centų, o krapai – 20 euro centų“, – teigia pardavėja Irena.

Paklausta, ar apsimoka pardavinėti daržoves už tokią kainą, Irena šypteli ir rėžia lietuvišką patarlę.

„Kaip jums pasakyti... Kvailys myli darbą, o darbas – kvailį“, – juokiasi pardavėja Irena.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų