REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo birželio 1 d. Lietuvos paštas didins darbo užmokesčio apie 4 tūkst. mažiausiai uždirbančių darbuotojų. Tai bendrovei papildomai kainuos apie 2,4 mln. eurų per metus, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Šią sumą padalijus iš 12 mėnesių ir 4 tūkst. darbuotojų išeitų, kad „popierinis“ atlyginimas kiekvienam paštininkui didės apie 50 eurų.

„Orios darbo sąlygos – tai viena pagrindinių sričių, į kurią Lietuvos paštas yra numatęs ilgalaikes investicijas, tačiau ne mažesnis dėmesys bus skiriamas ir mūsų klientų patirčių gerinimui, todėl atlyginimų kėlimui esame numatę tokias sąnaudas, kokias įmonė šiuo metu gali patirti. Nusimatę prioritetus – kasdieninio darbo kokybės gerinimą – į priekį einame mažais, bet užtikrintais žingsniais“, – pranešime cituojama Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Jos teigimu, Lietuvos paštas turi tapti vieta, kur kiekvienas darbuotojas jaučia, kad jo atliekamas darbas yra reikalingas, vertinamas ir už jį tinkamai atlyginama.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Lietuvos paštas vidutinių ir mažų miestelių pėstiesiems laiškininkams suteiks 210 elektrinių dviračių, kurie buvo pagaminti specialiai pagal įmonės užsakymą bei pritaikyti Lietuvos klimatinėms sąlygoms ir pašto paslaugoms atlikti. Taip pat vykdomi tarnybinių automobilių nuomos pirkimai – jie bus skirti kaimiškose teritorijose dirbantiems mobiliems laiškininkams.

REKLAMA

Atlyginimas mažiausiai uždirbantiems darbuotojams pirmą kartą pakeltas 2018 m. rugpjūčio mėn., 2019 m. sausį jis dar kartą kilsteltas bendrovės sąskaita, nepriklausomai nuo mokestinių pasikeitimų.

Lietuvos pašte iš viso dirba 4943 darbuotojų – didžiausia dalis dirba Tinklo padalinyje, tai stacionarių pašto skyrių darbuotojai, laiškininkai ir pan. Apie 49 proc. darbuotojų dirba ne visu etatu – taip yra dėl to, kad mažėja klientų srautas į pašto skyrius kaimiškose vietovėse ir mažuose šalies miesteliuose.

„Sodros“ duomenimis, Lietuvos pašto darbuotojų atlyginimas yra 727 eurų neatskaičius mokesčių, atlyginimų mediana – 630 eurų (tai reiškia, kad lygiai pusė darbuotojų gauna didesnį, o kita pusė – mažesnį atlyginimą). Atskaičius mokesčius, tai atitinkamai būtų apie 494 eurai ir 439 eurai į rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų