Paaiškėjo, kad europiečiai yra didžiausi pasaulyje saldumynų mėgėjai.
Mokslininkai nustatė, jog europiečiai, lyginant su kitų pasaulio dalių gyventojais, ypač jautrūs saldėsiams.
Per pirmą eksperimentinę tyrimo dalį 144 skirtingų tautybių savanoriai turėjo įvertinti cukraus tirpalų saldumą. Sacharozės kiekis varijavo nuo 0 iki 4 procentų. Paaiškėjo, kad jautrumas saldumui priklauso nuo genome esančių dviejų geno Tas1r3 variantų. Šis genas valdo skonio receptorių, atsakingą už saldumą.
1050 žmonių iš skirtingų šalių genetinių duomenų analizė parodė, jog europiečiai turi abu Tas1r3 variantus. Išeiviai iš Azijos ir Artimųjų Rytų turi kur kas mažiau "saldžiųjų" genų. Mažiausiai mokslininkus dominusių šio geno variantų aptikta pas afrikiečius.
Manoma, kad padidintas jautrumas saldumui senovės Europos gyventojams buvo būtinas, kad išgyventų. Cukraus turintys produktai yra labai kaloringi, o tai svarbu šaltųjų kraštų gyventojams. Gebėjimas atpažinti "teisingą" maistą leidžia pagerinti raciono kokybę. Kadangi dauguma daug cukraus turinčių augalų tarpsta tropikuose ir piečiau, šių platumų gyventojams didesnis jautrumas saldumui nėra būtinas.