REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Košmaras Maskvoje: iš sudegusiu lėktuvu skridusių 78 žmonių išgyveno 37 (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Košmaras Maskvoje: iš sudegusiu lėktuvu skridusių 78 žmonių išgyveno 37

(atnaujinta 00:14)

Didžiausiai Rusijos aviakompanijai „Aeroflot“ priklausantis „Sukhoi Superjet 100“ (SSJ-100) laineris sekmadienį avariniu būdu kietai nusileido Maskvos Šeremetjevo oro uoste.

6

Didžiausiai Rusijos aviakompanijai „Aeroflot“ priklausantis „Sukhoi Superjet 100“ (SSJ-100) laineris sekmadienį avariniu būdu kietai nusileido Maskvos Šeremetjevo oro uoste.

REKLAMA

Oficialiai buvo patvirtinta, kad per šį įvykį žuvo 13 žmonių, iš jų du – vaikai, septyni žmonės patyrė sužalojimų, iš jų du – sunkių, o dalies keleivių būklė kol kas nėra galutinai žinoma. Vėliau Tyrimų komitetas patikslino, kad turi turi informaciją apie „37 išgyvenusius asmenis“.

Anksčiau Gelbėjimų tarnybų atstovas agentūrai „Interfax“ tvirtino, jog nežinomas 13-os šiuo reisu skridusių žmonių likimas, tačiau visi penki įgulos nariai gyvi.

Įvykio vietoje tebedirba gausios gelbėtojų ir medikų pajėgos.

„Aeroflot“ spaudos tarnyba išplatino trumpą pranešimą dėl šios katastrofos, kuriuo skelbia: „Patvirtinama informacija apie orlaivio variklių užsidegimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Pilotams nepavyko nutupdyti užsidegusio lėktuvo

Sekmadienio vakare skrydžiui iš Maskvos į Murmanską pakilęs SSJ-100, kuriame buvo 73 keleiviai ir penki įgulos nariai, maždaug po 10 minučių pasiuntė nelaimės signalą ir leidosi į Šeremetjevo oro uostą avariniu būdu. Jo pilotams nepavyko orlaivio nutupdyti pirmu bandymu, o per pakartiną bandymą lėktuvas trenkėsi į nusileidimo taką – iš pradžių ratais, po to – priekine dalimi ir užsidegė. Nors gaisras buvo užgesintas gana greitai, galinės lėktuvo dalies nuo pat sparnų sparnų neliko.

REKLAMA

Skrydžiai į Šeremetjevo oro uostą ir iš jo buvo sustabdyti apytikriai vieną valandą.

Katastrofos tyrėjų preliminariais duomenimis, ji įvyko į lėktuvą trenkus žaibui.

„Pagrindinė versija yra žaibo smūgis į lėktuvą, po kurio automatika išsijungė. Tai patvirtino vienas iš įgulos narių“, – sakė vienas tyrėjų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė nuodugniai ištirti šios nelaimės priežastis, o premjeras Dmitrijus Medvedevas įsakė suformuoti tam specialią valstybinę komisiją. Federalinis tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą dėl oro transporto priemonių saugos naudojimo taisyklių pažeidimo. Tyrimo ėmėsi ir Federalinė transporto prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol buvo užfiksuotos trys SSJ-100 lėktuvų, kurių patikimumu ir saugumu smarkiai abejojama tarptautinėje rinkoje, avarijos ir katastrofos.

2012-ųjų gegužę ikiserijinės gamybos SSJ-100 lėktuvas nukrito netoli Indonezijos sostinės Džakartos per parodomąjį skrydį. Žuvo visi 45 juo skridę žmonės.

2013 metų birželį Islandijos sostinės Reikjaviko oro uoste bandomąjį skrydį atlikusiam SSJ-100 nusileidus kietai, sužalojimų patyrė vienas iš penkių juo skridusių žmonių.

2018-ųjų spalį Rusijos skrydžių bendrovei „Jakutija“ priklausantys toks lėktuvas leisdamas Buriatijos sostinėje Ulan Udėje nuriedėjo nuo tako. Nedideles traumas patyrė keturi iš 92-ių juo skridusių žmonių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų