REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainoje sekmadienį prasidėjo balsavimas antrajame prezidento rinkimų rate, kuriame pergalė pranašaujama jaunam komikui, išgarsėjusiam prezidento vaidmeniu viename televizijos šou.

Ukrainoje sekmadienį prasidėjo balsavimas antrajame prezidento rinkimų rate, kuriame pergalė pranašaujama jaunam komikui, išgarsėjusiam prezidento vaidmeniu viename televizijos šou.

REKLAMA

41 metų televizijos žvaigždė Volodymyras Zelenskis iš pradžių atrodė turįs itin mažai galimybių, bet visos naujausios apklausos rodo, kad jis per antrąjį rinkimų ratą įveiks prezidentą Petro Porošenką.

Balsavimas prasidėjo 8 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Rinkėjų apklausų rezultatai turėtų būti paskelbti 20 val., o dar po kelių valandų turėtų pasirodyti išankstiniai rezultatai.

V. Zelenskio pergalė atvertų naują skyrių šalies, per pastaruosius du dešimtmečius išgyvenusios du liaudies sukilimus ir jau penkerius krečiamos konflikto su Maskvos remiamais separatistais, istoriją.

V. Zelenskis pasinaudojo visuomenės pykčiu dėl ekonomikos sunkumų ir tebevešinčios korupcijos, taip pat savo populiarumu, pelnytu vaidinant satyriniame seriale „Liaudies tarnas“ (Sluha Narodu) mokytoją, tapusį prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikai sako, kad jo politinė programa yra mažų mažiausiai miglota, ir lieka neaišku, kad užims aukščiausius postus jo vyriausybėje.

Vis dėlto V. Zelenskio šalininkai tvirtina, kad tik naujas veidas gali išvalyti nešvarią šalies politikos areną.

REKLAMA

„Yra vilčių, kad paprastas žmogus geriau mus supras ir sugriaus sistemą, kurią turime mūsų šalyje“, – pareiškė V. Zelenskį palaikanti 29 metų Julija Lychota.

„Labai svarbu mūsų žmonėms suteikti įkvėpimo.“

Tačiau kiti sakė abejojantys politikos naujoko galimybėmis atnešti realių pokyčių, jeigu jis taptų Ukrainos šeštuoju prezidentu.

„Netikiu, kad jis ilgai išsilaikys, jeigu bus išrinktas“, – kalbėjo 62 metų pensininkas Serhijus Fiodorecas.

„Jis neturi jokio palaikymo parlamente. Jį suės gyvą“, – pridūrė AFP pašnekovas.

Ketvirtadienį visuomenės nuomonės tyrimų agentūros „Rating“ paskelbti apklausos rezultatai parodė, kad V. Zelenskis gali tikėtis gauti 73 proc. balsų, o už P. Porošenką yra linkę balsuoti tik 27 proc. respondentų.

REKLAMA
REKLAMA

P. Porošenka atėjo į valdžią tuojau po 2014 metų kruvinos Maidano revoliucijos, nuvertusios Kremliaus remtą režimą. Reaguodama į šiuos įvykius Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Tačiau 45 mln. gyventojų turinčioje šalyje daugeliui atrodo, kad revoliucijos pakurstytos viltys liko neišpildytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų