REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragiškos Velykos turistų rojuje: žuvo 215 žmonių, nugriaudėjo aštuoni sprogimai

Papildyta 18:30 val.

Šri Lankoje mažiausiai 215 žmonių žuvo per aštuonis sprogdinimus bažnyčiose ir viešbučiuose, katalikams švenčiant Velykas, sekmadienį pranešė vietos žiniasklaida. Dar apie 500 žmonių buvo sužeisti.

Šri Lankoje mažiausiai 215 žmonių žuvo per aštuonis sprogdinimus bažnyčiose ir viešbučiuose, katalikams švenčiant Velykas, sekmadienį pranešė vietos žiniasklaida. Dar apie 500 žmonių buvo sužeisti.

REKLAMA

Anksčiau buvo skelbta apie mažiausiai 207 išpuolių aukas.

Žiniasklaidos pranešimuose taip pat nurodoma, kad tarp atakų aukų esama užsieniečių – JAV, Nyderlandų, Kinijos, Pakistano, Portugalijos, Turkijos, Maroko, Indijos, Bangladešo, Japonijos ir Jungtinės Karalystės piliečių.

Sprogdinimų taikiniais tapo prabangūs viešbučiai sostinėje Kolombe ir jo apylinkėse, taip pat bažnyčios Kolombe, Negombe ir Batikaloa.

Skelbiama, kad suimti septyni žmonės. Šri Lankoje blokuojama socialinė medija, neveikia Facebook, What's Upp ir kitos socialinės medijos platformos, taip siekiama išvengti netikrų žinių plitimo, rašo BBC. 

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, jog policija tiria, ar visus sprogimus surengė savižudžiai sprogdintojai.

Kolombe sprogimai nugriaudėjo trijuose viešbučiuose ir vienoje bažnyčioje.

Taip pat buvo pranešta apie sprogimus vienoje bažnyčioje Negombo mieste, esančiame netoli sostinės, ir vienoje bažnyčioje Batikaloa mieste, esančiame rytinėje šalies dalyje.

REKLAMA

Atsakomybės už sprogimus, kurių pobūdis kol kas nėra aiškus, kol kas niekas neprisiėmė.

Prezidentas Maithripala Sirisena kreipimesi į tautą pareiškė esąs sukrėstas ir šalies gyventojus paragino išlikti ramius.

Ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe socialiniame tinkle „Twitter“ griežtai pasmerkė šiuos išpuolius, kuriuos pavadino bailiais.

„Šiuo tragišku laiku visus šrilankiečius raginu neprarasti vienybės ir stiprybės. Pasistenkite neskleisti nepatvirtintų pranešimų ir gandų. Vyriausybė imasi skubių priemonių, siekdama suvaldyti padėtį.“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji sprogimai nugriaudėjo Kolombo Šv. Antano bažnyčioje ir Negombo Šv. Sebastijono bažnyčioje.

Įpusėjus rytui, į Kolombo valstybinę ligoninę buvo atvežti mažiausiai 160 žmonių, kurie buvo sužeisti per sprogimą Šv. Antano bažnyčioje, pranešė ligoninės atstovas.

„Bombos sprogimas mūsų bažnyčioje, prašome jūsų ateiti ir padėti, jeigu čia yra jūsų šeimos narių“, – toks įrašas anglų kalba pasirodė Negombo Šv. Sebastijono bažnyčios puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Netrukus po to, kai pasirodė pranešimų apie šiuos sprogimus, policija patvirtino, jog sprogimai taip pat nugriaudėjo trijuose sostinės viešbučiuose ir vienoje bažnyčioje Batikaloa mieste rytinėje šalies dalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai vienas žmogus žuvo per sprogimą Kolombo viešbutyje „Cinnamon Grand Hotel“, esančiame netoli oficialios ministro pirmininko rezidencijos. Pasak viešbučio atstovo, sprogimas driokstelėjo viešbučio restorane.

Batikaloa ligoninės atstovas naujienų agentūrai AFP pareiškė, jog po sprogimo į ligoninę buvo atvežta per 300 sužeistų žmonių.

„Po kelių minučių šaukiamas skubus posėdis. Vyksta gelbėjimo operacijos“, – tviteryje parašė ekonominių reformų ministras Harsha de Silva.

Jis pažymėjo apsilankęs dviejuose iš trijų viešbučių ir buvęs prie Šv. Antano bažnyčios.

„Mačiau daugybę išmėtytų kūnų dalių“, – parašė ministras ir pridūrė, jog yra „daug žuvusiųjų, įskaitant užsieniečius“.

REKLAMA

Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukų, kuriose matyti, jog per sprogimą buvo beveik nuplėštas vienos bažnyčios stogas, o ant grindų matyti stogo čerpių ir medinių nuolaužų bei kraujo dėmių.

Ar šios nuotraukos yra tikros, kol kas nėra patvirtinta.

Šri Lankoje vyrauja budizmas, o katalikybę išpažįsta tik maždaug 6 proc. gyventojų, tačiau ši religija yra laikoma vienijančia jėga, nes ją išpažįsta ir tamilai, ir gyventojų daugumą sudarantys sinhalai.

Šri Lankos viešbutyje driokstelėjo naujas sprogimas (12:15 val.)

Viename Šri Lankos sostinės Kolombo viešbučių sekmadienį driokstelėjo naujas sprogimas, nusinešęs mažiausiai dviejų žmonių gyvybes, pranešė policijos atstovas spaudai.

REKLAMA

Prieš tai šalį sudrebino šeši sprogimai – trijuose prabangiuose Kolombo viešbučiuose ir vienoje sostinės bažnyčioje, dar vienas – bažnyčioje netoli Kolombo esančiame Negombo mieste ir šeštasis – vienoje bažnyčioje Batikaloa mieste, esančiame rytinėje šalies dalyje.

Policijos atstovas spaudai Ruwanas Gunasekera pareiškė, jog naujasis sprogimas įvyko Kolombo pietiniame Dehivalos priemiestyje esančiame viešbutyje.

Per jau septynis Šv. Velykų sekmadienį šalį sukrėtusius išpuolius, policijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 150 žmonių ir keli šimtai buvo sužeisti.

Šri Lankoje nugriaudėjo aštuntasis sprogimas (12:40 val.)

Šri Lankos sostinėje Kolombe nugriaudėjo naujas sprogimas ir tai yra jau aštuntasis Šv. Velykų sekmadienį šalį sudrebinęs išpuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos, šįkart sprogimas driokstelėjo Orugodavatos priemiestyje sostinės šiaurinėje dalyje. Išsamesnės informacijos apie tai, kur konkrečiai jis įvyko, kol kas nėra.

Iki šiol patvirtintais duomenimis, per virtinę sprogimų, sekmadienį įvykusių Šri Lankos bažnyčiose ir viešbučiuose, žuvo beveik 160 žmonių.

Aštuntąjį sprogimą Šri Lankoje surengė savižudis, šalyje įsigaliojo komendanto valanda (13:45 val.)

Aštuntąjį sprogimą virtinės mirtinų išpuolių Šv. Velykų sekmadienį sukrėstoje Šri Lankoje surengė savižudis ir per šį išpuolį žuvo trys policijos pareigūnai, pranešė naujienų agentūros AFP šaltinis policijoje.

Pasak šaltinio, savižudis sprogdintojas detonavo sprogmenis, kai pareigūnai įžengė į vieną namą Kolombo šiauriniame priemiestyje, kad atliktų kratą.

REKLAMA

Per sprogimą sugriuvo viršutinis namo aukštas ir žuvo trys policijos pareigūnai.

Prieš tai šalį sudrebino septyni sprogimai, kurie įvyko bažnyčiose ir viešbučiuose ir per kuriuos žuvo apie 160 žmonių.

Tuo tarpu Šri Lankos gynybos ministras dėl šių išpuolių, kuriuos pavadino „apgailėtinais teroristų išpuoliais“, apkaltino religinius ekstremistus.

Ruwanas Wijewardene reporteriams pareiškė manąs, kad policija ir karinės pajėgos jau nustatė, kas surengė mirtinus sprogimus.

„Susijusieji su šiais apgailėtinais teroristų išpuoliais bus kuo skubiau suimti“, – pridūrė jis.

Šri Lankos vyriausybė visoje šalyje įvedė komendanto valandą, kuri, pasak policijos, įsigalios nedelsiant ir galios tol, kol bus paskelbta kitaip.

Šalies gynybos ministerija iš pradžių pranešė, jog komendanto valanda galios naktį, tačiau policija vėliau paskelbė, kad ši tvarka įsigalios nedelsiant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų