REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija nepaveikė 2016-ųjų JAV prezidento rinkimų rezultatų, ketvirtadienį pareiškė Jungtinių Valstijų vadovas Donaldas Trumpas.

Rusija nepaveikė 2016-ųjų JAV prezidento rinkimų rezultatų, ketvirtadienį pareiškė Jungtinių Valstijų vadovas Donaldas Trumpas.

REKLAMA

Šis prezidento pareiškimas pasirodė po to, kai buvo paskelbta tyrimo dėl Rusijos kišimosi į rinkimus ir numanomo susimokymo su jo rinkimų štabu ataskaita.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pranešime D. Trumpas nepripažino, kad Rusija kišosi į rinkimus, kuriuose jis įveikė demokratų kandidatę Hillary Clinton, bei sakė, kad dėl bet kokio kišimosi reikia kaltinti jo pirmtaką Baracką Obamą.

„Viskas, ką padarė rusai dėl 2016 metų rinkimų, buvo padaryta, kol prezidentas buvo Obama“, – teigė D. Trumpas, reaguodamas į ilgai lauktos specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrimo ataskaitos paskelbimą.

„Jam buvo apie tai pasakyta, o jis nieko nedarė! Bet svarbiausia, kad balsavimas nebuvo paveiktas“, – pridūrė Baltųjų rūmų šeimininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Teisingumo departamentas paskelbė visą, tačiau suredaguotą R. Muellerio ataskaitą. Jos išvados rodo, kad dar lieka neatsakyta į kai kuriuos klausimus dėl D. Trumpo veiksmų, ir sakoma, kad tyrėjai negalėjo išteisinti prezidento dėl kaltinimų, kad jis trukdė vykdyti teisingumą.

REKLAMA

Prieš kelias savaites generalinis prokuroras Williamas Barras paskelbė šios ataskaitos santrauką, kurioje sakoma, kad D. Trumpo kampanija nebuvo susimokiusi su rusais, siekusiais pakreipti 2016 metų prezidento rinkimus respublikonų kandidato naudai.

Per nacionalinių televizijų transliuotą spaudos konferenciją, surengtą prieš paskelbiant ataskaitą, W. Barras dar kartą pabrėžė šią išvadą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų