REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenei atskleistos detalės kraupaus nusikaltimo detalės – kaip viename Anglijos mieste vietiniai narkotikų prekeiviai susidorojo su savo konkurentu, imigrantu iš Lenkijos.

Visuomenei atskleistos detalės kraupaus nusikaltimo detalės – kaip viename Anglijos mieste vietiniai narkotikų prekeiviai susidorojo su savo konkurentu, imigrantu iš Lenkijos.

REKLAMA

Tai paaiškėjo tiriant 30-mečio Przemsyslawo Golimowskio nužudymą – vyras praėjusių metų rugsėjo 28-osios naktį užpultas ir mirtinai sužalotas savo namuose Bedforde, St. Mary gatvėje.

Anot velionio draugės, kuri lemtingą naktį buvo tame pačiame bute, 5 kaukėti įsibrovėliai šeimininką sužeidė peiliais ir golfo lazda.

Sužeistasis mirė įvykio vietoje.

Netrukus nustatyti įtariamieji – juos užfiksavo skersgatvyje prie imigranto namų įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Sulaikyti 5 jauni vyrai, netrukus jų kaltė įrodyta, paaiškėjo ir motyvai.

Teigiama, kad Przemsyslawas Golimowskis dieną prieš nusikaltimą su nenustatytu bendrininku įsibrovė į vieno iš žudikų – Delpierro Mothersillo (20 m.) – namus, jį sumušė ir apiplėšė.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis surinko sėbrų kompaniją, jie apsiginklavo peiliais ir patraukė keršyti Przemsyslawui Golimowskiui, o užtikę jį bute nužudė. Buvo peiliu į koją buvo sužeistas ir vienas iš užpuolikų, jis tą pačią naktį kreipėsi į medikus.

REKLAMA

Kaltais dėl nužudymo pripažintas ne tik Delpierro Mothersillas, bet ir Damienas Rooney (25 m.), Talebas Hussainas (31 m.). Šią savaitę Lutono karūnos teismas jiems skyrė griežtas bausmes, jauni vyrai į kalėjimą pasiųsti visam gyvenimui, o prašytis į laisvę teisę įgis tik po 26 metų.

Jamalas Jengas (21 m.) ir Philipas Mendy (23 m.) dėl bendrininkavimo už grotų turės praleisti 12 metų.

Įdomu tai, kad tiek žudikai, tiek nužudytasis siejami vietos narkotikų prekeivių grupuotėmis. Be to, policija turi duomenų, kad Przemsyslawas Golimowskis iki nužudymo buvo bent kelis kartus apiplėšęs savo konkurentus – kitus Bedfordo prekeivius.

Todėl gali būti, kad žudikai veikė keršydami ne už vieną apiplėšimą.

„Visus 6 vyrus siejo narkotikų prekyba. Visų 6 vyrų gyvenimai sunaikinti. Ši byla puikiai parodo, kuo gali baigtis įsitraukimas į tokią veiklą“, – po nuosprendžio paskelbė Bedforshire’o grafystės policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų