REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos policija pirmadienį demaskavo dvi Sicilijos nusikaltėlių grupuotes, traiškiusias galūnes savo aukoms, kad pasiimtų jų draudimo išmokas, imituodamos kelių eismo nelaimes.

Italijos policija pirmadienį demaskavo dvi Sicilijos nusikaltėlių grupuotes, traiškiusias galūnes savo aukoms, kad pasiimtų jų draudimo išmokas, imituodamos kelių eismo nelaimes.

REKLAMA

Tyrėjai išsiaiškino, kad sunkiai gyvenantys žmonės už nedidelį atlygį sutikdavo, kad jiems būtų sulaužytos galūnės, tuo metu nusikaltėliai už juos atsiimdavo draudimo išmoką iš draudikų. Pasak policijos, dėl šių nusikaltimų Palerme buvo suimta daugiau nei 40 žmonių.

Pasak pareigūnų, šioje sukčiavimo schemoje dalyvavo netikri eismo įvykių liudininkai, gydytojai, teikdavę melagingas medicinines pažymas, psichoterapijos centrai, išdavę pažymas apie nesuteiktas paslaugas, ir vienas nukentėjusiųjų paraiškas teikęs advokatas.

Šių nusikaltimų aukos buvo „žmonės, atsidūrę visuomenės užribyje... narkomanai, alkoholikai, nesveikos psichikos asmenys“.

REKLAMA
REKLAMA

Jiems būdavo žadama išmokėti kiek apkarpytą draudimo išmoką, tačiau namo jie parsinešdavo vos po 300 eurų.

Nusikaltėlių grupelė jiems laužydavo viršutines arba apatines galūnes – ant jų užmesdami sunkius ketaus svarmenis arba daužydami jas geležinėmis lazdomis, nurodė policija.

REKLAMA

Apie šią sukčiavimo schemą policija sužinojo 2017 metais po vieno tunisiečio mirties. Iš pradžių buvo manoma, kad jis žuvo per eismo nelaimę, tačiau skrodimas parodė, jog vyras mirė dėl širdies smūgio, kurį patyrė sumuštas.

Kad skausmas būtų mažesnis, jam buvo duota kreko – prastos kokybės kokaino.

Per pirmą operaciją prieš kitas dvi Sicilijoje veikusias gaujas rugpjūčio mėnesį buvo suimta 11 žmonių. Trys iš jų sutiko liudyti ir pareigūnų akiratyje atsidūrė dar maždaug 250 įtariamų asmenų.

„Švelnusis“ kaulų laužytojas

Klausantis pokalbių telefonu pareigūnams pavyko atskleisti maždaug 60 tokių nusikaltimų. Nusikaltėliai mėgdavo rinktis kūdikius auginančias vienišas paaugles, nes jų draudimo išmokos būdavo didesnės.

REKLAMA
REKLAMA

Aukos būdavo išvežamos į atokius butus arba sandėlius. Norint sumažinti galūnių jautrumą, rankos arba kojos būdavo apdedamos ledu arba žmonėms būdavo duodama skausmą malšinančių vaistų.

Po to kojos arba rankos būdavo padedamos tarp dviejų betoninių plokščių ir ant jų metami geležiniai svarmenys ar dideli akmenys, pasakojo pareigūnai.

Daugybiniai lūžiai būdavo naudingesni, nes užtikrindavo didesnes draudimo išmokas.

Penki iš pirmadienį suimtų asmenų „specializavosi“ kaulų laužyme, rašoma vietos dienraštyje „Giornale di Sicilia“. Vienas tokių „specialistų“ turėjo Švelniojo Tonio pravardę.

Vienos iš šių grupuočių vadeiva važinėjo prabangiu automobiliu, turėjo greitaeigį katerį.

Eismo nelaimės būdavo inscenizuojamos vietose, kur nėra vaizdo stebėjimo kamerų. Artimaisiais apsimetę gaujos nariai patys atlydėdavo savo aukas į ligoninę, kad šios nenukryptų nuo jų sukurtos istorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų