REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Rusijos primadona Ala Pugačiova švenčia jubiliejų (nuotr. SCANPIX)

Rusijos scenos primadona šiandien švenčia jubiliejų – balandžio 15-ąją jai sukanka 70 metų. Nuo pat ryto žymią dainininkę sveikina jos kolegos, artimieji ir aukščiausi šalies vadovai.

23

Rusijos scenos primadona šiandien švenčia jubiliejų – balandžio 15-ąją jai sukanka 70 metų. Nuo pat ryto žymią dainininkę sveikina jos kolegos, artimieji ir aukščiausi šalies vadovai.

REKLAMA

Prieš 40 metų liaudyje buvo populiarus juokas, kad SSRS vadas Leonidas Brežnevas ateities enciklopedijose bus žinomas kaip „Alos Pugačiovos laikų smulkus politinis veikėjas“. Istorija rodo, kad taip nenutiko, tačiau teisybės net ir šiame juoke yra. Net ir patys rusai ne visuomet susigaudo, kuris partinis vadukas kuomet vadovavo valstybei ir kaip jis atrodė, o scenos karalienę žino visi, rašoma „Izvestije“.

Net ir šių, išmaniųjų technologijų, laikais A. Pugačiova yra puikiai žinoma, nepaisant to, kad aktyvią muzikinę karjerą atlikėja baigė jau prieš gerą dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Rengiasi sugrįžti į sceną

Atlikėja išgarsėjo 1970-ųjų viduryje – dėka tuomet išpopuliarėjusios dainos „Arlekino“. Bulgarų kompozitoriaus Emilo Dimitrovo dainą atlikėja pirmą sykį atliko dainų konkurso Bulgarijoje metu – tačiau jau rusų kalba ir nauja aranžuote. Sėkmė buvo stulbinanti, būtent tuomet prasidėjo jos svaiginanti solinė karjera.

REKLAMA

Tačiau tuo metu scenoje ji buvo jau dešimtį metų: įrašai radijui, pasirodymai vaikiškoje laidoje „Budilnik“, nuolatinės gastrolės ir koncertai provincijoje, rašoma „RIA Novosti“.

Sovietinėje ir, vėliau, Rusijos estradoje Pugačiovai numatyta karalienės vieta: bet koks jos pasirodymas, interviu, pasirodymas televizijos ekranuose sukelia milžinišką ažiotažą. Pastaruosius metus atlikėja daugiau laiko praleidžia namuose su savo šeima, o į viešumą jos gyvenimas prasiskverbia daugiau per vyro Maksimo Galkino socialinius tinklus.

Kaip atlikėja A. Pugačiova pasiekė iš esmės viską, ką buvo galima pasiekti Rusijoje: dešimtys hitų, milijonai gerbėjų, vis dar nuoširdžiai laukiančių jos pasirodymų.

Rodos, galima būtų ramiai sau šildytis praėjusios šlovės spinduoliuose, tačiau 70-metė Ala neketina sustoti: pakeitė įvaizdį, rengiasi naujam šou ir planuoja naują koncertą Kremliuje savo jubiliejaus proga, į kurį brangūs net Maskvos mastais bilietai buvo iššluoti per kelias valandas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų