REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Šiukšlyno vaikai: į butą patekę pareigūnai apstulbo nuo vaizdo viduje (nuotr. VK.com)

Rusiją sukrėtė jau eilinė „vaikų-mauglių“ istorija. Apleistame bute Pamaskvėje aptikti net keturi visiškai neprižiūrėti vaikai. Motina visą kaltę neigia ir tvirtina, kad tai – kaimynų kerštas.

9

Rusiją sukrėtė jau eilinė „vaikų-mauglių“ istorija. Apleistame bute Pamaskvėje aptikti net keturi visiškai neprižiūrėti vaikai. Motina visą kaltę neigia ir tvirtina, kad tai – kaimynų kerštas.

REKLAMA

Vos už 17 kilometrų nuo Maskvos esančiuose Mytisčiuose, viename iš daugiabučių namų, atvykę tikrintojai išvydo liūdnoką vaizdą.

Namo prižiūrėtojai pasiskundus tarnyboms, iš vieno buto 13-ajame daugiabučio aukšte buvo išgelbėti trys mažamečiai berniukai ir viena mergaitė. Bute buvo nustatytos antisanitarinės sąlygos, o patys vaikai buvo purvini ir neprižiūrėti, rašoma „Readovka“. Pasak leidinio, vaikai pasakojo, kad močiutė su mama niekada jų neprausė. Maistą anūkams iš šiukšlynų tariamai nešdavo vyresnioji moteris, pasakoja kaimynai.

Vaikų mama – 32-ejų Maskvos gyventoja Inesa Kuznecova vėliau aiškino, kad vaikus gimdė bute pati, o gimdymą prižiūrėjo močiutė. Moterys niekur vaikų neregistravo, „kad neatimtų valstybė“. Gimimo liudijimą turėjo tik vienas iš vaikų – vyriausioji, 8-metė mergaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai, savaime suprantama, niekada nėjo į darželį. Nepaisant to, globos tarnybų atstovai tvirtina, kad mažyliai yra smalsūs ir bendraujantys. Jie tiesiog visą laiką manė, kad jų ligšiolinis gyvenimas yra visiškai normalus.

REKLAMA

Motinystės teisių atimti nesiruošiama

Pasak tarnybų atstovų, motinai yra iškelta baudžiamoji byla, o pati kaltinamoji „kiek prablaivėjo“ ir dabar bando ginčyti tarnybų sprendimą, rašoma „Readovka“. Vaikams taip pat bus atlikti DNR testai, siekiant nustatyti jų tikrąją tapatybę. Teigiama, kad vaikams bus išduoti dokumentai su motinos pavarde.

„Vėliau bus svarstoma galimybė sugrąžinti šiai motinai vaikus ar ne, ar ji dar gali pasitaisyti“, – cituojama internetiniame leidinyje „Readovka“ Maskvos srities Žmogaus teisių ir pilietinės bendruomenės vystymo tarybos pirmininkė Marina Judenič.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas tarnybos apie motinystės teisių apribojimus nekalba, žada „dirbti su šeima“.

Motinos versija: iš manęs nori atimti butą

Pati Inesa Kuznecova viešumos nevengia. Pasikvietė pas save į butą žurnalistus, kuriems pasakojo, kad „vaikai prižiūrėti ir net per daug“. Pasakojo, kad „vaikai labai mėgsta juoduosius ikrus“, kuriuos tarimai „pati su mama nevalgom, o vaikams duodam“.

Žurnalistams rodė savo šaldytuvą, tikino, kad vaikai „labai mėgsta puošniai rengtis, vos mergaitei ką nors nuperkam, kiti irgi užsimano“. I. Kuznecova taip pat pridūrė, kad ir pati mėgsta puoštis: „Turiu pilną spintą drabužių visokių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namuose ji gimdė, nes „su pirmuoju gimdymu viskas puikiai pavyko, o Mytiščių gimdymo namai neturi gero vardo“.

„Todėl nusprendžiau ir kitus taip pat namie gimdyti, bet kviečiausi dėl viso pikto ir greitosios pagalbos komandą. Vien Dievu nepasiklioviau“, – aiškino ji televizijai „Moskva 24“.

Į klausimą, kodėl neregistravo vaikų gimimo, moteris atsakė, kad „vienas nėštumas po kito buvo, todėl vis neprisiruošiau“. Vaikų tėvas, tikriausiai, net nežino apie atimtus vaikus. Pasak pačios Inesos, „vyras man buvo reikalingas tik tam, kad susilaukčiau vaikų“.

Susidariusią situaciją ji vertina kaimynų kerštu ir bandymu naudojant spaudimą iš jos atimti butą.

REKLAMA

Maža to, ji tikina, kad betvarkės bute ir nebuvo – tai tariamai padarė patys tikrintojai.

„Kai mes atvykome į centrą pas dukrelę, ji man pradėjo pasakoti, kad tetos, kurios atėjo, kratė daiktus iš spintos, o vėliau ant jų vaikščiojo. Ant drabužių buvo avalynės pėdsakų“, – aiškino įtariamoji.

Vaikus apžiūrėjus medikams, specialistai nustatė, kad vaikai „ne tik išsekę, tačiau ir labai atsilikę savo išsivystymo lygiu“, rašoma „gazeta.ru“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų