REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
(nuotr. Scales of Justice ir Unsolved mysteries stopkardas) (nuotr. YouTube)

Trejų metukų berniukas policijai papasakojo, kad jo tėvas užmušė mamą, tačiau juo niekas nepatikėjo. Praėjus 20 metų jis aptiko savo mamos palaikus. Berniukas augo globėjų šeimoje, o iš savo tėvo vėliau prisiteisė 26 mln. dolerių.

11

Trejų metukų berniukas policijai papasakojo, kad jo tėvas užmušė mamą, tačiau juo niekas nepatikėjo. Praėjus 20 metų jis aptiko savo mamos palaikus. Berniukas augo globėjų šeimoje, o iš savo tėvo vėliau prisiteisė 26 mln. dolerių.

REKLAMA

Ši neįtikėtina istorija prasidėjo 1993-ųjų sausį. Tuomet 3 metų Aaronas Fraseris vaikų globos įstaigos darbuotojui pasakė, kad „tėtis padarė mamai skauda“. Berniukas į vaikų namus pateko kuomet jo mama Bonnie Haim dingo be žinios. Floridos valstijos policija pradėjo tyrimą dėl galimos žmogžudystės, kurio metu pagrindinis įtariamasis buvo Aarono tėvas Michealas Haimas.

Tačiau berniuko žodžius patvirtinančių įrodymų neaptiko nei tyrėjai, nei Bonnie tėvai, visi manė, kad policininkai privertė berniuką liudyti prieš savo tėvą. Neturėdami rimtesnių įrodymų pareigūnai tyrimą nutraukė, o Aaroną perdavė įtėvių šeimai, rašoma „tjournal“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus 12 metų A. Fraseris laimėjo teismą prieš savo tėvą dėl „neteisėtos mirties“. JAV galima teistis su asmenimis, net jeigu jų veiksmai sukėlė mirtį netyčia. Nukentėjusysis turi teisę prisiteisti kompensaciją už „visą žuvusiojo gyvenimo kainą“. Floridos teismas priteisė Aaronui 26 mln. dolerių ir namą, kuris tuo metu buvo nuomojamas.

REKLAMA

Tėvas nesirodė nė viename iš trijų posėdžių, o jo advokatas kelis sykius pakartojo, kad civilinio teismo sprendimas negali tapti baudžiamosios bylos pagrindu. Kaip įrodymai teisme buvo pateikti Aarono 8 klasės kūriniai, kuriuose jis rašė, kaip matė savo mamos nužudymą, kaip tėvas kartu su Aarono seneliais slėpė kūną.

„Aš buvau namie, žiūrėjau pro langą į mamą ir tėtį. Stovėjau pasistiebęs. Mačiau, kaip jis šauna į ją. Aš tuo metu galvojau: „Ne! Nešauk į ją! Tai mano mama!“, cituojamas A. Fraserio liudijimas iš teismo proceso.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant laimėto civilinio ieškinio, policija nepradėjo naujo tyrimo ar Bonnie palaikų paieškų. Tačiau mįslinga istorija susidomėjo vietos žiniasklaida – pasirodė trijų dalių „Neįmintos paslaptys“ filmas. Laidos autoriai kartu su profesionaliais detektyvais apklausė kelis tų dienų įvykių liudininkus.

Žmogžudystės versija, iškelta „Neįmintos paslaptys“ laidoje

Laidoje buvo iškelta versija, kad Michealas ir Bonnie dirbo kartu statybų bendrovėje, kuri priklauso vyro tetai. Bonnie vykdė apskaitą, o Michaelas buvo vadybininku.

Prieš 1992-ųjų šventes pora stipriai susipyko.

„Ji atėjo namo apsiverkusi, jos rankų nagai buvo sulaužyti po to, kai jis kelis sykius prispaudė jos rankas mašinos durelėmis“, – pasakojo viena iš kaimynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietos leidinio „Times-Union“ žurnalisto teigimu, netrukus prieš dingimą Bonnie atsidarė banko sąskaitą. Ji galimai taupė tam, kad kartu su sūnumi išvyktų iš Džeksonvilio. Michaelas aptiko tą sąskaitą ir pareikalavo ją uždaryti.

Po šio įvykio Bonnie toliau taupė pinigus, tačiau atiduodavo juos draugams saugoti – 1993-ųjų vasarį ji turėjo sukaupus 1250 dolerių. Mėnesio pabaigoje ji planavo išvykti – spėjo net susimokėti užstatą dviejų kambarių buto nuomai.

Po kelių dienų Bonnie kolegos pastebėjo, kad moteris nebesirodo darbe. Michaelas policininkams aiškino, kad žmona po eilinio barnio išėjo iš namų, o jis kartu su savo motina pradėjo jos ieškoti.

REKLAMA

Džeksonvilio policijos detektyvas pastebėjo, kad vyras į namus po tariamo Bonnie dingimo grįžo praėjus 45 minutėms. Jis neskambino į policiją iki pat ryto, o darbovietės vadovybei pranešė, kad susirgo ir praleis vieną dieną.

Netoliese esančio tarptautinio oro uosto darbuotojas šiukšliadėžėje aptiko Bonnie rankinuką. Policija jos automobilį aptiko paliktą to paties oro uosto aikštelėje: pareigūnai atkreipė dėmesį, kad vairuotojo sėdynė buvo atstumta ne pagal moters ūgį, lyg ten būtų sėdėjęs didesnis žmogus.

„Iš to, o taip pat ir iš to, ką mums tą dieną papasakojo Aaronas, plaukė tik viena išvada. Tai buvo buitinis konfliktas, kurio metu Michealas Haimas užmušė savo žmoną ir paslėpė jos kūną, ką ir matė jų trejų metukų sūnus“, – cituojamas miesto policijos pareigūnas.

REKLAMA

Bonnie tėvas aiškino, kodėl jos artimieji ir policija nepatikėjo Aaronu: „Jis pasakė kelis dalykus, kurie pasirodė neatitinkantys tikrovės. Pavyzdžiui, kad mamos mašina liko prieš ežero. Jos ten nebuvo“.

Namų kieme aptiko mamos palaikus

Visą laiką globėjų šeimoje augęs Aaronas nekeitė savo parodymų prieš tėvą, nors niekas juo labai netikėjo. Policija matė jo vaikiškus piešinius, kur jis piešė Michealą su pistoletu, nukreiptu į Bonnie. Globėjų šeima prisiminė, kad berniukas parodė jiems tiltą netoli šeimos namų, kur tėvas išmetė pistoletą.

2014-aisiais Aaronas įsikraustė į šeimos namus, kuriuos jis prisiteisė anksčiau. 24-erių jaunuolis pradėjo kapitalinį remontą ir nusprendė įsirengti didelį baseiną. Vieną dieną Aaronas kartu su savo žmonos tėvu pradėjo kasti vidiniame kieme duobę ir aptiko apvalų daiktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo panašu į kokoso kiautą. Aš laikiau ją savo rankose“, – pasakojo vėliau jaunas vyras.

Apžiūrėjęs rankose radinį, jis tarp purvo aptiko dantų ir akiduobių žymes. Aaronas padėjo kaukolę atgal ir iškvietė policiją. Tyrėjai atliko DNR tyrimus ir išsiaiškino, kad kaukolė ir kiti palaikai priklauso Bonnie Haim. Ten pat buvo aptikta ir 22 kalibro kulka – teigiama, kad tokio kalibro šoviniais šaudė vienas iš Michealo arsenale buvusių šautuvų.

2015-ųjų rugpjūčio 24-ąją tuomet jau 52-ejų Michealas Haimas buvo suimtas dėl įtarimų nužudymu ir pristatytas Dženksonvilio teismui. Jis ir toliau nepripažino savo kaltės.

„Ji paprasčiausiai nebuvo laiminga didžiąją laiko dalį ir norėjo išeiti. Aš negalėjau jai sutrukdyti“, – cituojamas jis.

REKLAMA

Vyro advokatas yra įsitikinęs, kad kaltintojai neturi aiškių įrodymų, kad pripažintų Michealą kaltu. Jis taip pat paprašė teismo neatsižvelgti į Aarono parodymus vaikystėje, nes „šie yra prieštaringi“.

„Mes sutinkame, kad Bonnie yra mirusi. Mes sutinkame, kad jos kūną aptiko vidiniame kieme. Tačiau jūs turite įrodyti, kad tai padarė Michaelas. Kuomet jūs išklausysite kaltintojų pusę, tai pamatysite, kad įrodymų nebuvimas šioje byloje gerokai viršija bet kokius įrodymus, kuriuos jums pateiks“, – cituojama Michaelo Haimo advokatė.

Dėl Michaelo pasamdytos advokatų gynybos ir dėl to, kad jis pats faktiškai nebendradarbiauja su teisingumu, teismo procesas užsitęsė. Naujausias bylos svarstymas vyksta kaip tik šiomis dienomis.

REKLAMA

Teisme pasisakė ir Bonnie šeimos nariai.

„Kitą mėnesį bus daug skausmo. Ir kartais mums tenka atverti žaizdas, kad būtų pradėtas gydymas“, – rašė jie anksčiau savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Teisme pasisakys ir pats Aaronas, kuris dar sykį papasakos tai, ką nuolat kartoja nuo pat 1993-ųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų