REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Jauna mama pražudė du savo vaikus: liudininkai manė, kad „kažkokia ragana degina lėles“ (nuotr. VK.com)

Balandį Nižegorodsko teismas paskelbė nuosprendį 27-erių vietos gyventojai, kaltintai savo pačios dviejų vaikų nužudymu. Moteris kalės 19 metų. Tuo pačiu teismas užbaigė prieš metus prasidėjusią ir visą šalį sukrėtusią vaikžudės istoriją.

8

Balandį Nižegorodsko teismas paskelbė nuosprendį 27-erių vietos gyventojai, kaltintai savo pačios dviejų vaikų nužudymu. Moteris kalės 19 metų. Tuo pačiu teismas užbaigė prieš metus prasidėjusią ir visą šalį sukrėtusią vaikžudės istoriją.

REKLAMA

Tragiškos bylos nagrinėjimo pradžia – 2018-ųjų balandžio 26-oji. Tuomet dviejų mažylių, 4-metės Chadižos ir 2-mečio Suleimano, kūnai buvo aptikti apleistoje ūkinės paskirties patalpoje.

Vaikams nupirko šokoladukų

Įtarimai dėl šio nusikaltimo iškart krito ant vaikų motinos. Buvo pranešama, kad ji ant nuomojamo automobilio galinės sėdynės pasmaugė abu savo vaikus.

Nuvežusi kūnus už miesto ji pabandė juos padegti, tačiau tuomet ją išgąsdino pro šalį ėję medžiotojai. Moteris laužą užgesino ir vėl sunešė vaikų kūnus į automobilį bei nuvažiavo iki Žemutinio Novgorodo. 

REKLAMA
REKLAMA

Teismui buvo pateikti ir vaizdo įrašai iš degalinės, kurioje buvo sustojusi Jelena. Ten matyti, kad ji pirko degaus skysčio ir kelis šokoladukus.

Pro šalį atsitiktinai ėję medžiotojai tapo šios šiurpios bylos liudininkais.

„Jie matė, kad mergina susikuria laužą ir meta ten kažkokias lėles. Vyrai pamanė, kad tai kažkokia ragana“, – cituojamas teismo protokolas „kp.ru“.

REKLAMA

Iš pradžių savo kaltės ji ir neneigė.

„Man nebuvo iš ko juos išlaikyti, todėl juos ir nužudžiau“, – pasakojo pareigūnams sulaikyta moteris.

Pasiturinti verslininkė

Dvigubos žmogžudystės bylos tyrimas užtruko daugiau nei pusmetį. Paaiškėjo, kad moteris neseniai išsiskyrė su vyru, kuriam buvo paskelbta tarptautinė paieška dėl įvairių nusikaltimų. Nuolatinio darbo ji neturėjo, nelegaliai prekiaudavo sporto mitybos papildais ir produktais.

27-erių J. Karimova buvo pripažinta tyčiniu savo dviejų mažamečių vaikų nužudymu, o taip pat turto grobimu. Moteriai teismas skyrė 19 metų kalėjimo bendrojo režimo įkalinimo įstaigoje. Dar pusantrų metų išėjusi iš ten ji turės du kartus per mėnesį lankytis vietos policijos poskyryje. Tačiau niekas iš J. Karimovos draugų neatkreipė dėmesio, kad ji būtų turėjusi kokių nors finansinių problemų.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiems savo pažįstamiems Jelena prisistatydavo verslininke, – „kp.ru“ pasakojo bylą tyręs Nižegorodsko tyrimų komiteto pareigūnas Maksimas Jefimovas. – Siekiant palaikyti tokį įvaizdį, reikėjo nemažai lėšų: gražių drabužių, kažkam apmokėti restoranų sąskaitas, įspūdingų fotosesijų socialiniuose tinkluose. Vien automobilio nuoma kainavo 2300 rublių (daugiau nei 30 eurų) per parą. Per mėnesį tam išleisdavo daugiau nei 40 tūkst. rublių (apie 550 eurų). Galų gale jos finansų rezervai išseko“.

Greitai pakeitė parodymus

Tačiau savo kaltę J. Karimova pripažino neilgai. Netrukus mergina visiškai pakeitė pirminius parodymus, pareiškusi, kad vaikus užmušė kartu su ja automobiliu važiavę „užsieniečiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol mes važiavome, jie vis man grasino nužudymu. Aš maniau, kad jie tik gąsdina mane, kad aš atskleisčiau, kur yra pinigai. Tačiau aš ir pati to nežinojau. Maniau, kad jie pagąsdins ir paliks ramybėje – aš ir pagalvoti negalėjau, kad jie iš tiesų gali ką nors padaryti tokiems mažiems vaikams“, – pasakojo mergina teisme sakydama savo paskutinį žodį.

„O paskui jie pareikalavo, kad aš sustočiau, ir mano akyse nužudė mano mažylius. Kuomet aš suvokiau, kas vyksta, aš pradėjau klykti ir tuomet jie kelis sykius sudavė man pistoletu per galvą. Jie sakė, kad tai kerštas už mano vyro nuodėmes. Tuo metu man viskas neteko prasmės“, – graudino teismą Jelena.

REKLAMA

Tą pačią versiją mergina išdėstė ir tyrėjams. Tačiau tyrimo metu ji nebuvo patvirtinta.

„Ši versija neatlaiko jokios kritikos: mes surinkome pakankamą jos dalyvavimo šiame nusikaltime įrodymų kiekį, per stebėjimo kameras atsekėme jos automobilio judėjimą – ir visur ji buvo viena. Mes esame tikri, kad vaikus nužudė būtent ji“, – cituojamas vietos prokuratūros pranešimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų