REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprasta turėjusi būti dantų gydymo operacija baigėsi paauglio mirtimi. Rusijoje vaiką pas stomatologus nuvedusi moteris negali atsigauti nuo šoko – vaikui pasijutus blogai, tariamai nebuvo kuo jį gelbėti.

Paprasta turėjusi būti dantų gydymo operacija baigėsi paauglio mirtimi. Rusijoje vaiką pas stomatologus nuvedusi moteris negali atsigauti nuo šoko – vaikui pasijutus blogai, tariamai nebuvo kuo jį gelbėti.

REKLAMA

15-metis Dmitrijus Suminas prieš fatališkai jam pasibaigusį apsilankymą stomatologijos klinikoje skundėsi dažnais dantų skausmais. Jo mama Olga Junisova nusprendė nuvesti sūnų į Maskvoje įsikūrusią valstybinę Voino-Jasenskio kliniką, rašoma „Anews“.

Pacientą apžiūrėję medikai pasiūlė sūnui atlikti pilną burnos ertmės sanaciją. Atsižvelgiant į jauną amžių ir „tokių pacientų kaprizingumą“, buvo nuspręsta skirti bendrą narkozę. Tiesa, dažnai pasitaiko ir tokie atvejai, kuomet tėvai iš stomatologų reikalauja narkozės, kad „vaikas nesikankintų“.

Šiuo atveju nei rentgenas, nei elektrokardiograma, nei bendri tyrimai pediatrui įtarimų nesukėlė, ir Dmitrijui buvo leista operuotis. Tačiau kuomet tik narkozė pradėjo veikti ir berniukas paniro į miegą, praktiškai iškart „kažkas buvo ne taip“. Vaikas pradėjo dusti. Jį dar bandė atgaivinti chirurgas ir anesteziologas, tačiau Dmitrijus mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminė teismo medicinos ekspertizė nustatė, kad dusimas galėjo būti retai pasitaikančia reakcija į narkozę. Artimieji tvirtina, kad jaunajam pacientui ir anksčiau tvarkant dantis yra taikę bendrą nejautrą. Jų teigimu, iki tol nėra buvę jokių problemų.

REKLAMA

Ligoninės atstovų teigimu, kritinė situacija susidarė dėl pasireiškusios piktybinės hipertermijos – anksčiau berniukui nenustatytos ligos. Dmitrijaus motina kategoriškai nesutinka su medikų tvirtinimais, ji mano, kad tokiu būdu jie bando išvengti teisinės atsakomybės.

Motina nepasitiki teismo ekspertize

„Kovo 7-osios 9 val. 30 min. pacientas, anesteziologas ir chirurgas įėjo į operacinę. Po 20 minučių anesteziologas išėjo ir grįžo į kabinetą po 1,5 val. Kiek vėliau iš kabineto išėjo vedėja ir pareiškė, kad būklė yra kritinė dėl piktybinės hipertermijos. Vėliau į operacinę įėjo ir išėjo kiti gydytojai. Po 20 minučių atnešė vieną defibriliatorių, dar po 20 minučių kitą ir dar po 20 minučių – trečią. Kabinete vienu metu nė karto nebuvo dviejų vyrų ir nesigirdėjo „iškrova, dar iškrova“ garso, tačiau puikiai girdėjau kaip pulsuoja įranga. 12 valandą per garsiakalbį buvo pranešta susirinkti konferencijų salėje sveikinti moters dienos proga ir „dalyvavimas būtinas“, – cituojamas Olgos įrašas socialiniame tinkle „Vkontakte“.

„Dar po pusantros valandos man pranešė, kad gydytojai stengėsi, tačiau nieko negalėjo padaryti. Prie vaiko visą tą laiką manęs neleido. <...> Esu tikra, kad teismo ekspertizė buvo šališka, o įranga ligoninėje – neveikianti (kam buvo reikalingi 3 defibriliatoriai) ir mirtis ištiko dėl medikų aplaidumo. Vaikui 6-erių šalino adenoidus su bendra narkoze. Viskas vyko sėkmingai“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų