REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Už širdies griebiančios lainerio aukų laidotuvės: nebuvo ką dėti į karstus (nuotr. SCANPIX)

Etiopai sekmadienį rengė laidotuves draugams ir artimiesiems, prieš savaitę žuvusiems per „Ethiopian Airlines“ lėktuvo katastrofą.

19

Etiopai sekmadienį rengė laidotuves draugams ir artimiesiems, prieš savaitę žuvusiems per „Ethiopian Airlines“ lėktuvo katastrofą.

REKLAMA

Šeimos iš 35 šalių neteko savo artimųjų praėjusį sekmadienį, kai į Nairobį skridęs „Boeing 737 MAX 8“ orlaivis nukrito praėjus vos kelioms minutėms po pakilimo. Per katastrofą žuvo visi 157 juo skridę žmonės.

17-os žuvusių etiopų artimieji ir dar šimtai žmonių po savaitės susirinko Šventosios Trejybės katedroje Adis Abeboje, raudodami ir laikydami savo mylimųjų portretus jie klausėsi Etiopijos ortodoksų dvasininko žodžių.

„Negaliu pamiršti, kad ji paliko aštuonių mėnesių vaiką ir nebegrįžo“, – kalbėjo Meselech Petros. Jos sesuo Amma Tesfamariam nukritusiame orlaivyje dirbo skrydžių palydove.

REKLAMA
REKLAMA

Ši 28-erių moteris tądien dirbti neturėjo, tačiau pavadavo kolegą.

Etiopijos vėliavomis apjuosti karstai į katedrą buvo atgabenti juodų katafalkų konvojumi. Jį lydėjo šimtai gedinčiųjų.

REKLAMA

Vis dėlto išlieka neaišku, kas tuose karstuose iš tikrųjų buvo.

Katastrofos liudytojai sako, kad „Ethiopian Airlines“ lėktuvas nosimi krito į pietryčiuose nuo sostinės esančius laukus, bet po stipraus smūgio sveiki liko tik kelių žmonių kūnai.

Ketvirtadienį, kai gedinčios šeimos ir žuvusiųjų draugai aplankė katastrofos vietą, naujienų agentūros AFP korespondentas matė, kaip pareigūnai jiems perduoda plastikinius butelius su žeme.

Etiopijos vyriausybė nurodė, kad palaikams atpažinti gali pritrūkti šešių mėnesių.

„Sielvartaujame mes visi“

„Mums labai liūdna dėl to, kad mes neradome jokių jos palaikų“, – sakė Teshome Legesse, kurio 24-ių dukterėčia Ayantu Girma dirbo skrydžio palydove.

REKLAMA
REKLAMA

„Ethiopian Airlines“ yra didžiausias Afrikoje oro vežėjas ir daugeliu aspektų tarptautinį Etiopijos įvaizdį kuriantis prekės ženklas.

Žūtys šokiravo antrą pagal gyventojų skaičių Afrikoje turinčią valstybę, o į aukų laidotuves atvyko itin įvairūs žmonės.

„Visi esame Adomo ir Ievos vaikai, net jeigu mūsų odos spalva skiriasi“, – sakė į atsargą išėjęs policijos pareigūnas Seyoumas Kidanu.

Jis buvo apsirengęs uniformą su Etiopijos vėliavos spalvos juosta.

„Pasaulyje mirus nors vienam žmogui, sielvartaujame mes visi“, – teigė buvęs policininkas.

Lėktuvo „juodąsias dėžes“ šiuo metu tikrina specialistai iš Prancūzijos, Jungtinių Valstijų ir Etiopijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors etiopai perspėjo, kad tyrimas dėl katastrofos priežasčių užtruks, daug pasaulio šalių uždraudė „Boeing 737 MAX 8“ skraidyti jų oro erdvėse.

Panaši to paties lėktuvo modelio katastrofa įvyko pernai spalį, kai nukritus Indonezijos „Lion Air“ orlaiviui žuvo visi juo skridę 189 keleiviai.

Pasauliui laukiant naujienų, visai kitokių atsakymų reikia tiems, kurie bando susitaikyti su mylimųjų mirtimis.

„Ji buvo labai geras žmogus. Net nežinau, kaip ją apibūdinti“, – teigė 26-erių Selamsewas Mathias, žuvusios skrydžio palydovės Ammos brolis.

„Esame sugniuždyti ir sužeisti. Tai labai sunku“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų