REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Naujosios Zelandijos policija iškėlė kaltinimus žmogžudyste dėl penktadienį įvykdytos teroro atakos prieš dvi mečetes pietiniame Kraistčerčo mieste, nusinešusios mažiausiai 49 žmonių gyvybes.

 

„Vienas asmuo, arti 30 metų, buvo apkaltintas žmogžudyste ir turėtų rytoj ryte pasirodyti Kraistčerčo teisme“, – nurodė Naujosios Zelandijos policijos komisaras Mike'as Bushas.

Jis pridūrė, kad aukų skaičius padidėjo nuo 40 iki 49.

Komisaras nenurodė, ar tas pats asmuo yra atsakingas už šaudynes abiejose užpultose mečetėse, iš kurių viena yra miesto centre, o kita – Linvudo priemiestyje.

Anksčiau internetu atsakomybę už išpuolį prisiėmęs vyras teigė esąs 28 metų australas. Jis nurodė, kad šią ataką surengė savo nusistatymo prieš imigrantus.

REKLAMA
REKLAMA

Policija anksčiau pranešė sulaikiusi keturis asmenis, o vienas iš jų buvo įvardytas kaip Australijos pilietis. Vis dėlto M. Bushas kitų asmenų neminėjo.

Pasak komisaro, policija viename automobilyje rado du savadarbius sprogstamuosius įtaisus. M. Bushas sakė, kad vienas sprogmuo buvo neutralizuotas, o kitą šiuo metu stengiamasi padaryti nekenksmingą.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų