REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena daugiavaikė mama skubėjo atsikratyti „sunkios naštos“. Moteris iš Ufos sukūrė visą verslo schemą, kaip parduoti savo vaikus. Kuomet jai pavyko užbaigti vieną sandorį, buvo sulaikyta policijos.

Viena daugiavaikė mama skubėjo atsikratyti „sunkios naštos“. Moteris iš Ufos sukūrė visą verslo schemą, kaip parduoti savo vaikus. Kuomet jai pavyko užbaigti vieną sandorį, buvo sulaikyta policijos.

REKLAMA

23-ejų mergina neseniai pagimdė mergaitę ir iškart puolė ieškoti jai naujos šeimos. Savo kūdikį ji įvertino 1 mln. rublių (apie 13,5 tūkst. eurų). Moterį pareigūnai sulaikė pinigų perdavimo metu.

Bandė parduoti ir kitą vaiką

Pasirodo, tai buvo ne pirmas vaikas šeimoje. Iš Kirgizijos kilusi Barnohon jau augino du vaikus – berniuką ir mergaitę, kurią nelaimėlė motina taip pat bandė „iškišti“ kitai šeimai. Ji internete buvo paskelbusi, kad ieško žmonių, kurie įsivaikintų jos naujagimę, rašoma „Readovka“.

Su Barnohon susisiekė „Alternatyva. Prieš vergiją“ judėjimo atstovai. Mergina jiems papasakojo, kad abu vaikus augina be tėvo, o dabar sutiko mylimąjį iš Tolimųjų Rytų. Galėtų važiuoti pas jį, bet baiminasi savo gerbėjui pasirodyti su dviem vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet sandoris taip ir neįvyko, galimai, motiniškas instinktas pasirodė stipresnis, ir jauna mama su dukra grįžo į Ufą. Tačiau jau šių metų pradžioje ji ir vėl grįžo prie senų įpročių, ir pradėjo „prekiauti“ savo trečiuoju vaiku, kuris tuomet dar net nebuvo gimęs.

REKLAMA

Sėkmingai pardavė ir buvo sulaikyta

Moteris neseniai atvyko į Maskvą, kur vėl pradėjo ieškoti pirkėjų. Iš naujųjų tėvų ji reikalavo buto nuomos, būtinų jai ir jos kūdikiui daiktų pirkimo ir 1 mln. rublių grynais. Vasario 27-ąją ji pagimdė mergaitę, jau kovo 5-ąją gavo pinigus ir pasirašė „atsisakymo nuo vaiko laidavimą“.

Jos vaiko pirkėjais apsimetė „Alternatyvos“ aktyvistai, kurie kartu su policijos pareigūnais surengė pasalą. Iš policijos gavę pinigų muliažą atėjo į moters namus sudaryti sandorio. Aktyvistai su savimi turėjo garso įrašymo techniką, gavo instrukcijas iš policijos, ką kalbėti ir kaip elgtis. Jie neturėjo teisės naudoti spaudimo motinai ar kitaip paveikti ją daryti nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes jai pasakėme, kad jeigu ji dabar atsisakys ir išeis, niekas jai nieko nepasakys, – vėliau pasakojo vietos žiniasklaidai policijos operacijoje dalyvavusi aktyvistė Julija. – Klausėme, gal ji spėjo kaip nors motiniškai prisirišti prie mergaitės per savaitę, ar vėliau nesigailės dėl to, kad ją atiduoda. Ji buvo neperkalbama ir bent jau išoriškai absoliučiai nepergyveno“.

Vieno kambario bute Maskvoje, jos sūnui žaidžiant ant žemės mašinėlėmis, ją ir sulaikė. Moteriai buvo iškelta byla dėl prekybos nepilnamečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų