REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Princas Philipas (nuotr. Vida Press)

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II 97 metų vyras princas Philipas šeštadienį atsisakė savo vairuotojo pažymėjo po neseniai įvykusios avarijos, kuri papiktino žiniasklaidą ir sukėlė diskusiją dėl vairuotojo amžiaus.

56

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II 97 metų vyras princas Philipas šeštadienį atsisakė savo vairuotojo pažymėjo po neseniai įvykusios avarijos, kuri papiktino žiniasklaidą ir sukėlė diskusiją dėl vairuotojo amžiaus.

REKLAMA

Bakingamo rūmai pranešė, kad princas Philipas – oficialiai žinomas kaip Edinburgo kunigaikštis – savarankiškai priėmė tokį sprendimą po to, kai praėjusį mėnesį apvirto vairuodamas visureigį „Land Rover“.

„Rimtai viską apgalvojęs Edinburgo kunigaikštis nusprendė savanoriškai atsisakyti savo vairuotojo pažymėjimo“, – nurodoma trumpame Bakingamo rūmų pareiškime.

Policija rytinėje Anglijos dalyje, kur avarija įvyko netoli karališkosios rezidencijos, skelbia, kad jie perdavė princo Philipo bylą prokurorams, kurie ir spręs, ar kam nors turi būti pateikti kaltinimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Norfolko policija gali patvirtinti, kad 97 metų vairuotojas, vairavęs į avariją prie Sandringamo patekusį visureigį „Land Rover“, savanoriškai pareigūnams atidavė vairuotojo pažymėjimą, – nurodoma policijos pranešime. – Avarijos tyrimo byla perduota Karališkajai prokuratūrai tolesniam nagrinėjimui.“

REKLAMA

Prokuratūros atstovas sakė, kad ji „atsižvelgs į pastarąjį sprendimą“ tirdama princo Philipo bylą.

Visgi nedaug karališkosios šeimos stebėtojų mano, kad policija nubaus kunigaikštį.

„Stiprios valios“

Vienas liudininkas britų žiniasklaidai pasakojo, kad per minėtą susidūrimą su gerokai mažesniu hečbeku „Kia“ princas Philipas nebuvo sužeistas, tačiau „patyrė šoką“. Policija teigė, kad „Kia“ automobiliu specialioje kėdutėje vežtas devynių mėnesių kūdikis nenukentėjo. Tačiau vienai jame buvusiai moteriai lūžo riešas, o kitai buvo sužeistas kelis.

REKLAMA
REKLAMA

Po avarijos kunigaikštis turėjo pagal standartinę policijos procedūrą pasitikrinti blaivumą. Tačiau tiek jis, tiek ir „Kia“ vairuotoja buvo blaivūs.

Vėliau princas Philipas sulaukė žiniasklaidos kritikos, kad nesugebėjo iš karto ir viešai atsiprašyti dėl sukeltos avarijos. Tas pats minėtas liudininkas sakė, kad princas Philipas policijai nurodė, jog „jį apakino saulė“, kai jis išvažiavo į kelią nepamatęs atvažiuojančios „Kia“.

Praėjus dviem dienoms po šios avarijos princas buvo nufotografuotas vairuojantis naują automobilį „Range Rover“ neprisisegęs saugos diržu, kas yra kelių eismo taisyklių pažeidimas Britanijoje.

Naujienų portalo „Royal Central“ atstovas Jamesas Brookesas sakė, kad princas Philipas yra „stiprios valios“ žmogus, kurio veikiausiai nepaveikė ši visuomenės reakcija priimant sprendimą atiduoti vairuotojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis nori mėgautis savo pensija, tačiau buvo labai sukrėstas dėl tos avarijos“, – BBC sakė J. Brookesas. Tiesa, jis pridūrė, kad princas Philipas, žinoma, žinojo apie neigiamus atsiliepimus spaudoje.

Princo Philipo elgesys taip pat sukėlė klausimų, kodėl jis iki šiol pats vairuoja, o nėra vežiojamas vairuotojo. „Daug ką nustebins tai, kad kunigaikštis vis dar vairuoja pats“, – dar prieš mėnesį sakė BBC karališkasis korespondentas Jonny Dymondas.

Šis taip pat pavadino Philipą „be galo nepriklausomu“ žmogumi, kuris „būtų priešinęsis bet kokiems raginiams atsisakyti teisės pačiam vairuoti“.

Kaip žinoma, princas Philipas iš viešumos pasitraukė 2017 metais. Praėjusį balandį jam buvo atlikta klubo sąnario pakeitimo operacija. Jis garsėja savo tiesmukumu ir meile greičiui.

Karališkosios šeimos interneto svetainėje nurodoma, kad kunigaikštis išmoko pilotuoti įvairių tipų lėktuvus po to, kai 1953 metais išlaikė Karališkųjų oro pajėgų testą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų