REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžiaus policija pranešė ieškanti kelių įtariamųjų po banko ginkluoto apiplėšimo, įvykdyto vidury dienos Eliziejaus Laukų prospekte.

Paryžiaus policija pranešė ieškanti kelių įtariamųjų po banko ginkluoto apiplėšimo, įvykdyto vidury dienos Eliziejaus Laukų prospekte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip nurodė Prancūzijos laikraštis „Le Parisien“ ir transliuotojas „BFM TV“, mažiausiai trys ginkluoti vyrai antradienį ryte įsiveržė į banko „Milleis“ skyrių, vos jam atsidarius. Vienas tyrimui artimas šaltinis, pageidavęs likti anonimas, sakė, kad nusikaltėliai surišo darbuotojus ir klientus, papurškė ant jų neaiškaus skysčio ir per kelias valandas išlaužė apie 30 individualių banko seifų.

REKLAMA

Prokuratūra nepateikė detalių, kiek plėšikų paspruko.

Bankas, anksčiau vadinęsis „Barclays France“, giriasi, kad tarp jo klientų esama garsenybių, o apiplėšimo taikiniu tapęs jo skyrius Eliziejaus Laukuose yra maždaug už 650 m nuo Prancūzijos prezidentūros. Pažymėtina, kad tame sostinės rajone šiuo metu galioja griežtos saugumo priemonės.

Plėšikai „paėmė keletą darbuotojų įkaitais, kai bankas atsidarė. Tuomet jie ant durų pakabino ženklą, kad bankas uždarytas“, – televizijai BFM sakė policijos profesinės sąjungos FO atstovas Eddy Sidas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuomet jie išlaužė kažkiek seifų. Tai padarę jie paliko darbuotojus banke, o šie apie pietus sugebėjo išsilaisvinti ir iškvietė policiją“, – pridūrė E. Sidas.

Nors šio rajono gatvės budriai saugomos, nusikaltėliai sugebėjo nepastebėti pasprukti iš „Milleis“ su savo laimikiu.

Pavogtų daiktų vertė kol kas nežinoma.

„Nieko nematėm ir negirdėjom. Tik kai atvyko policija, sužinojome, kas vyksta“, – naujienų agentūrai AFP sakė netoliese veikiančios krautuvės savininkas, vardu Pierre'as, įvykio vietoje susirinkus daug tyrėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštos klasės apiplėšimai

Vagys Paryžiuje reguliariai taikosi į prabangias juvelyrikos parduotuves, bet pastaraisiais metais gaujos puola ir superturtingus lankytojus.

2016 metų spalį penki vyrai surišo ir apiplėšė JAV realybės televizijos žvaigždę Kim Kardashian, kai ši buvo apsistojusi prabangiame rezidencijų viešbutyje Prancūzijos sostinėje. Iš jos buvo pavogta papuošalų už 9 mln. eurų.

Taip pat buvo užpulta automobilių, važiuojančių į Le Buržė oro uostą ir iš jo. Šiame oro uoste aptarnaujami privačių lėktuvų skrydžiai.

REKLAMA

2016 metais iš dviejų moterų, Kataro piliečių, kurias automobiliu „Bentley“ vežė vairuotojas, buvo atimta brangenybių ir kitų daiktų už daugiau kaip 5 mln. eurų.

Pernai sausį maždaug 4 mln. eurų vertės papuošalų buvo pavogta per žaibišką apiplėšimą Paryžiaus viešbutyje „Ritz“ Vandomo aikštėje, kur esama daug juvelyrikos parduotuvių. Tačiau šiuo atveju policija greit areštavo plėšikus ir atgavo papuošalus.

Saugumas aplink Vandomo aikštę buvo sustiprintas 2014 metais, po penkių prabangių juvelyrikos ir laikrodžių parduotuvių ginkluotų apiplėšimų per mažiau nei septynis mėnesius. Nuostoliai dėl šių apiplėšimų buvo nuo 420 tūkst. iki 2 mln. eurų.

Pernai vasarį vyras, kuris veikė vienas, užpuolė banko skyrių netoli Triumfo arkos, bet buvo pašautas ir areštuotas.

2017 metais du vyrai apiplėšė prabangių laikrodžių parduotuvę visai šalia Eliziejaus Laukų, išsinešdami daiktų už kelis šimtus tūkstančių eurų.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų