REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulgarija išdavė Jungtinėms Valstijoms rusą, kaltinamą organizavus sudėtingą internetinio sukčiavimo schemą, šeštadienį pranešė Rusijos ambasada Vašingtone.

Bulgarija išdavė Jungtinėms Valstijoms rusą, kaltinamą organizavus sudėtingą internetinio sukčiavimo schemą, šeštadienį pranešė Rusijos ambasada Vašingtone.

REKLAMA

Pasak ambasados pranešimo, paskelbto socialiniame tinkle VK, Aleksandras Žukovas buvo perduotas JAV sausio 18 dieną ir šiuo metu yra laikomas kalėjime Brukline Niujorke.

„Rusijos generalinio konsulato Niujorke darbuotojai artimiausiu metu aplankys jį kalėjime," – pranešė ambasada.

A. Žukovas – vienas iš aštuonių asmenų, daugiausia rusų, kuriems lapkritį buvo pateikti kaltinimai per nuotolinius duomenų centrus ir kenkėjiška programine įranga užkrėstus kompiuterių tinklus sukūrus suklastotos reklamos schemas.

Remiantis kaltinamuoju aktu, dėl jų veiklos verslas prarado dešimtis milijonų dolerių (eurų).

A. Žukovo grupuotė kaltinama organizavus dvi schemas 2014 ir 2015 metais.

Pagal pirmąją sukčiavimo schemą, pavadintą „Methbot“, sukčiai nuomojosi kompiuterių serverius ir sudarė įspūdį, kad reklamą interneto svetainėse neva peržiūri žmonės. Anot JAV prokurorų, taip iš įmonių apgaule buvo išviliota daugiau nei 7 mln. JAV dolerių (6,16 mln. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Pagal antrąją schemą du grupuotės nariai, pasitelkę 1,7 mln. užkrėstų kompiuterių, sukūrė netikrą reklamos tinklą ir suklastojo milijardus reklamos skelbimų peržiūrų, už kurias įmonės sumokėjo 29 mln. dolerių (25,4 mln. eurų).

REKLAMA

Iš Sankt Peterburgo kilęs A. Žukovas tarp programišių yra žinomas kaip „Nastra“. Bulgarijoje, kur gyveno nuo 2010 metų, jis buvo sulaikytas lapkritį.

Pasak laikraščio „Kommersant“, kuris teigia kalbėjęsis su vienu A. Žukovo draugų, programišius pasižymėjo tuo, kad itin atsargiai rinkosi „darbus“, laikydamasis atokiai nuo kreditinių kortelių vagysčių ar vaikų pornografijos.

Laikraščio duomenimis, A. Žukovas už suklastotas reklamos peržiūras per mėnesį uždirbdavo apie 20 tūkst. dolerių (17,5 tūkst. eurų), tačiau buvo pričiuptas po konflikto su klientu Amerikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų