REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos olimpinio komiteto vadovas Tsunekazu Takeda, kuris Paryžiuje buvo apkaltintas korupcija, penktadienį paneigė kyšininkavimą ar bet kokius kitus neteisėtus veiksmus.

Japonijos olimpinio komiteto vadovas Tsunekazu Takeda, kuris Paryžiuje buvo apkaltintas korupcija, penktadienį paneigė kyšininkavimą ar bet kokius kitus neteisėtus veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ts. Takeda sakė, kad bendradarbiavo su teisėju per posėdį Paryžiuje, kurio datos nenurodė, ir tvirtino paaiškinęs, kad nedalyvavo „jokiuose tokio pobūdžio nusikaltimuose kaip kyšininkavimas“.

REKLAMA

Japonijos olimpinio komiteto vadovas Paryžiuje buvo apkaltintas „aktyvia korupcija“, penktadienį pranešė šaltinis teismų sistemoje.

Gruodžio 10-ąją Ts. Takedai pareikšti kaltinimai yra susiję su sprendimu suteikti Tokijui teisę rengti 2020 metų olimpiadą.

71-erių Ts. Takedą apkaltino teisėjai, atliekantys tyrimą dėl galimo 2 mln. eurų sumokėjimo prieš Japonijos paskelbimą 2020 metų žaidynių šeimininke.

Ts. Takeda, buvęs kliūtinio jojimo olimpietis, vadovavo šalies kampanijai už žaidynių organizavimą ir taip pat yra įtakingas Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) narys.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzų tyrimas 2016 metais buvo pradėtas dėl dviejų išmokų Singapūre įsikūrusiai firmai „Black Tidings“, susijusiai su Papa Massa Diacku, buvusio Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos prezidento Lamine Diacko sūnumi.

P. Massa Diackas, kuris taip pat yra įtakingas federacijos patarėjas rinkodaros klausimais, įtariamas gavęs kelis milijonus eurų kyšių už rėmimo sutartis ir paramą Rio de Žaneiro bei Tokijo siekiams tapti 2016-ųjų ir 2020-jų olimpinių žaidynių sostinėmis.

Prancūzų tiriamos išmokos buvo pervestos dviem etapais, prieš TOK balsavimą dėl olimpiados šeimininkės ir po jo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokijas per 2013 metais vykusį balsavimą įveikė Madridą ir Stambulą.

P. Massa Diackas nuo 2015 metų gruodžio yra įtrauktas į Interpolo labiausiai ieškomų asmenų sąrašą, tačiau Senegalas atsisako išduoti jį Prancūzijai.

Praėjusį mėnesį TOK prezidentas Thomas Bachas oficialiai paprašė Senegalo bendradarbiauti su Prancūzijos teisminėmis institucijomis, atliekančiomis tyrimą dėl korupcijos aukščiausioje tarptautinėje sporto institucijoje.

Senegalo prezidentui Macky Sallui adresuotame lapkričio 16 dienos laiške, kurį matė naujienų agentūra AFP, Th. Bachas rašė, kad tyrimą vykdantis pareigūnas Renaud van Ruymbeke „informavo mus apie sunkumus, su kuriais jis susidūrė dėl dviejų tyrimo laiškų, adresuotų Senegalo teisingumo ministrui“.

Ts. Takedą, kuris šiuo metu yra 2020-ųjų olimpiados organizacinio komiteto vicepirmininkas, 2017 metais prancūzų teisėjų vardu apklausė Japonijos magistrato teismo teisėjai.

Prancūzų teisėjai šios bylos ėmėsi todėl, kad, jų teigimu, minimi pinigai galėjo būti išplauti Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų