REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Atostogų košmaras su „Ryanair“: vietoje pajūrio – palikti likimo valiai Rumunijoje (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Du šimtai keleivių, pakilusių iš Londono ir tos pačios dienos vakarą jau turėjusių gurkšnoti kokteilius Salonikuose, Graikijoje, atsidūrė už 800 kilometrų mažame Rumunijos miestelyje. Keleiviai skundžiasi, kad „Ryanair“ juos tiesiog pamiršo.

13

Du šimtai keleivių, pakilusių iš Londono ir tos pačios dienos vakarą jau turėjusių gurkšnoti kokteilius Salonikuose, Graikijoje, atsidūrė už 800 kilometrų mažame Rumunijos miestelyje. Keleiviai skundžiasi, kad „Ryanair“ juos tiesiog pamiršo.

REKLAMA

Salonikų oro uostas neparodė svetingumo atvykėliams iš Didžiosios Britanijos – miestą užgulė tirštas rūkas.

Logiškas sprendimas atrodytų nusileisti už kelių šimtų kilometrų esančioje Makedonijos sostinėje Skopjėje, iš kurios jau autobusu būtų pasiekta išsvajotoji Viduržemio jūros pakrantė. Taip pat buvo galima svarstyti nusileidimą Atėnuose, ar Albanijos sostinėje Tiranoje, rašoma „The Independent“.

Tačiau vietoje to „Boeing 737“ įgula, skraidinanti 200 keleivių, įskrido į Bulgarijos oro erdvę, praskrido jos sostinę Sofiją ir netikėtai nusileido Timišoaroje, Rumunijos šiaurės vakaruose. Šis miestas nuo galutinio kelionės tikslo yra nutolęs daugiau 800 kilometrų ir už dviejų valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Atgalinis skrydis iš Salonikų į Stanstedą buvo atšauktas, o lėktuvas iš Timišoaro į Didžiąją Britaniją grįžo tuščias.

Pasiūlė alternatyvą – važiuoti 18 valandų autobusu

Spėjama, kad tokį keistą sprendimą „Ryanair“ vadovybė galėjo priimti dėl to, kad bendrovė turi savo padalinį Rumunijos oro uoste ir tai tariamai leistų efektyviau pasirūpinti keleiviais. Tačiau tiek jie patys, tiek ir jų artimieji tvirtina, kad oro linijos pamiršo savo keleivius.

REKLAMA

Viename iš socialinių tinklų įrašų skelbiama: „Mano tėvai ir dar 200 FR8582 skrydžio keleivių užstrigo Timišoaros oro uoste dėl prasto oro. Jų niekas nepasitiko ir niekas nekelia telefono. Vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės leidžia naktį šaltyje“.

Keleivė Christine Kyr rašo: „Žmonės yra pamiršti Timišoaros oro uoste nesuteikiant jokių alternatyvų. Oro uosto darbuotojai verčia juos išeiti“.

Ji taip pat pridūrė, kad oro linijos pasiūlė vienintelę išeitį keleiviams – leistis į 18 valandų kelionę autobusu su vienu vairuotoju.

„Ryanair“ savo taisyklėse yra įsipareigoję suteikti keleiviams alternatyvų transportą, jeigu dėl prastų oro sąlygų nėra įmanoma nusileisti. Tačiau net 89 keleiviai atsisakė važiuoti autobusu, ir vietoje to praleido naktį oro uoste.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet reikalus tvarkyti ėmėsi Graikijos valdžia, kuri nusiuntė „Aegean Airlines“ lėktuvą į Timišoarą, kuris ir nuskraidino likusius keleivius į Salonikus. Tikslą jie pasiekė beveik 24 vėliau, negu buvo numatyta.

Keleiviams šiuo atveju nepriklauso jokia piniginė kompensacija, nes skrydis buvo sutrikdytas dėl blogo oro.

Nepalankūs apklausų rezultatai „Ryanair“

„The Independent“ primena, kad „Ryanair“ Didžiojoje Britanijoje yra pripažintos blogiausiomis oro linijomis jau šeštus metus iš eilės. Pigių skrydžių bendrovė surinko vos 40 proc. keleivių balsavimo reitingų kasmetinėje „Which?“ apklausoje.

Joje keleiviai buvo prašomi įvertinti oro linijų įlaipinimo, komforto, lėktuvo aplinkos ir kitus aspektus. Iš 7901 apklaustojo, kaip teigiama, 70 proc. „Ryanair“ įvardijo kaip tą oro linijų bendrovę, kuria jie niekada nekeliautų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų