REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena Čeliabinsko gyventoja, kuri prieš metus nunuodijo savo kūdikį alkoholiu ir buvo paleista į laisvę, tačiau vėl stojo prieš teisėjus. Įsikišo prokurorai, kurie negalėjo patikėti, kad vaiką pražudžiusi moteris paleidžiama į laisvę.

Viena Čeliabinsko gyventoja, kuri prieš metus nunuodijo savo kūdikį alkoholiu ir buvo paleista į laisvę, tačiau vėl stojo prieš teisėjus. Įsikišo prokurorai, kurie negalėjo patikėti, kad vaiką pražudžiusi moteris paleidžiama į laisvę.

REKLAMA

Baudžiamoji byla moteriai buvo nutraukta dėl „techninių detalių“ – nukentėjusiuoju pripažintas jos vyras sutiko taikytis, o dingus nukentėjusiajam, neliko ir priežasties tęsti bylą. Tačiau šiuo atveju nusprendė įsikišti vietos prokuratūra. Dabar teismą svarstys nauja teisėjų sudėtis.

Keistas teismo sprendimas

Tyrėjų teigimu, Čeliabinsko srities gyventoja 2017-ųjų kovo-gegužės mėnesiais girdė savo penkių mėnesių sūnų iš kūdikių buteliuko degtine, kad vaikas nurimtų ir greičiau užmigtų. Vaikas netrukus mirė dėl apsinuodijimo.

Prokurorai atkreipė dėmesį, kad priimant sprendimą moterį išteisinti buvo padaryti grubūs teisės pažeidimai. „Šie pažeidimai iškreipė pačią teisingumo prasmę ir teismo sprendimo kaip teisingumo akto prasmę“, – aiškinama prokuratūros pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamajai gresianti maksimali bausmė – iki dvejų ar trijų metų kolonijos dėl netyčinio mirties sukėlimo ir nepilnamečių auginimo įsipareigojimų nevykdymo.

REKLAMA

Kraujyje aptiko alkoholio

Toje pačioje Čeliabinsko srityje tai jau ne pirma tokio pobūdžio tragedija. 2017-ųjų gruodžio pabaigoje Korkino gyvenvietėje mirė trijų savaičių sulaukusi mergaitė.

Praėjus porai savaičių po to, kai mama su kūdikiu buvo išrašyti iš ligoninės, mergaitei dingo apetitas, sutriko miegas, ji dažnai verkė. Miesto ligoninėje ji buvo paguldyta į reanimaciją, tačiau nepaisant medikų pastangų, po kelių dienų, gruodžio 19-ąją, mergaitė numirė. Buvo iškelta baudžiamoji byla dėl nužudymo iš neatsargumo.

Teismo medicinos ekspertams atlikus skrodimą, paaiškėjo, kad kūdikio kraujyje aptiktas 2 proc. etilo alkoholis.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai tvirtina, kad jų namuose alkoholio nėra. Gydytojai aiškina, kad procedūrų metu spiritas nėra naudojamas kaip antiseptikas jau seniai. Teismo ekspertų laukia sudėtinga byla, nes dėl vaiko amžiaus labai sunku nustatyti tikslią mirties priežastį: tai galėjo būti ir tėvų kaltė, ir medikų ar kokio nors patologinio susirgimo.

Pakartojo jau išbandytą būdą

Dar vienas įvykis šiame regione buvo užfiksuotas praėjusių metų gegužę. Trijų mėnesių kūdikis nubudo naktį, ir motina pabandė jį užmigdyti. Ilgai nepavykstant to padaryti ji sugirdė jam degtinės – mažylis užmigo. Po kelių valandų, jam vėl pabudus, moteris pakartojo „suveikusią procedūrą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikas mirė dėl stipraus apsinuodijimo alkoholiu. Skrodimas vaiko kraujyje parodė 33,86 ml grynojo etilo alkoholio. Toks kiekis nužudė vaiką, sustojus gyvybiškai svarbių organų veiklai.

Moteriai taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl mirties sukėlimo iš neatsargumo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad moteris iki tol mažiausiai dukart naudojo šį metodą tam, kad užmigdytų vaiką. Moteris visiškai pripažino kaltę. Ji dar augina du vyresnius vaikus nuo ankstesnio sutuoktinio.

Pamaitino pienu išgėrusi alaus

Dar viena tragedija nutiko 2016-ųjų lapkritį Kemerovo srityje. Tyrimo metu paaiškėjo, kad žuvusio vaiko mama išgėrė apie du litrus alaus, vėliau krūtimi pamaitino kūdikį ir nuėjo miegoti.

REKLAMA

„Ryte motina aptiko, kad vaikas jau neberodo gyvybės ženklų, iškvietė greitąją pagalbą. Atvykę medikai konstatavo kūdikio mirtį“, – teigiama vietos teisėsaugos pranešime.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mirties priežastimi tapo alkoholis. 26-erių Prokopyjevsko gyventojai taip pat buvo iškelta baudžiamoji byla dėl nužudymo iš neatsargumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų