REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Pakeleivį internetu paėmusi moteris neturėjo šansų: buvo nužudyta spec. pajėgų veterano (nuotr. VK.com)

Visos Rusijos dėmesį paskutinėmis metų dienomis buvo sukausčiusi Maskvoje dingusios Irinos Achmatovos istorija. Jauna moteris dingo važiuodama iš darbo namo, kuomet paėmė pakeleivį internetu. Netrukus paaiškėjo kraupi žinia – moteris buvo nužudyta siekiant apiplėšti.

8

Visos Rusijos dėmesį paskutinėmis metų dienomis buvo sukausčiusi Maskvoje dingusios Irinos Achmatovos istorija. Jauna moteris dingo važiuodama iš darbo namo, kuomet paėmė pakeleivį internetu. Netrukus paaiškėjo kraupi žinia – moteris buvo nužudyta siekiant apiplėšti.

REKLAMA

Tyrėjai Vladimiro srityje jau sulaikė 39-erių Vitalijų Čikirevą, kuris į kameras prisipažino dėl vieno iš „Burger King“ restoranų vadovės I. Achmatovos nužudymo.

Moteris dingo gruodžio 23-ąją, po to, kai sėdo į savo „Audi“ ir išvyko iš Maskvos į Tulą, kurioje gyveno kartu su šeima. Netoli vienos iš metro stočių ji paėmė pakeleivį, kuris su ja susisiekė „Bla bla car“ paslauga (internetinė programėlė, leidžianti už iš anksto sutartą mokestį suteikti pavežėjimo paslaugą).

Naudodamasis paslauga vyras pateikė fiktyvią nuotrauką ir prisistatė Sergejumi. Iki Tulos Irina taip ir nenuvažiavo. Jos automobilį aptiko Jaroslavlio srityje prekybos centro stovėjimo aikštelėje jau be numerių ir paruoštą pardavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Draugai apie žudiką: kalėjime sėdėjęs, bet geras žmogus – Dievą tiki

39-erių Vitalijaus Čikirevo, jau prisipažinusio dėl nusikaltimo įvykdymo, artimieji leidiniui „kp.ru“ pasakojo, kad „paikystės čia kažkokios, geras jis žmogus, nepanašus į žudiką“.

REKLAMA

Artimieji papasakojo, kad vyras su žmona augina mažametį. „Mash“ šaltinių policijoje teigimu, du paaugliai sūnūs iš ankstesnės santuokos taip pat žinomi policijai. Pagal nepatvirtintą informaciją, vyras galėjo būti išsiskyręs ir su antrąja žmona, tačiau gyveno kartu.

Kuo Serpuchove dirbo žudikas, artimieji nežinojo.

„Iš pažiūros normalus, buvo krikštynose, tai nerūkė ir negėrė. Mes net nustebome. Kažkoks teisingas. Su žmona Marina tuomet atėjo“, – pasakojo „kp.ru“ nusikaltėlio artimieji.

Jie taip pat pripažino žinoję, jog jis kalėjo, tačiau nežinojo dėl ko.

„Aš nemanau, kad Vitalijus nužudė tą moterį, nes žmogus jis lyg ir geras. Ir negeria, pozityvus toks. Ir Dievą tiki, nes prieš krikštynas mes važiavome į cerkvę. Ir vaiką kartu krikštijome. Man atrodo, kad tai paikystės kažkokios“, – dar tik paskelbus naujieną apie Vitalijaus sulaikymą pasakojo viena jo giminaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Kariniuose konfliktuose dalyvavęs veteranas – recidyvistas

Vėliau žiniasklaida išsiaiškino, kad V. Čikirevas – karštuosiuose taškuose tarnavęs recidyvistas, jau teistas dėl seksualinių nusikaltimų ir įtartas nužudymo byloje.

Sulaikytas – „Mūšio brolijos“, vienijančios Rusijos karų ir konfliktų dalyvius, narys. Turi „Čekisto“ pravardę.

Vyras 2009-aisiais padarė kelis seksualinio pobūdžio nusikaltimus, vėliau suimtas ir nuteistas. 2008-aisiais jam buvo pateikti įtarimai dėl merginos nužudymo siekiant užvaldyti jos butą, tačiau tuomet teismui nepavyko įrodyti jo kaltės.

Yra žinoma, kad V. Čikirevas – buvęs spec. pajėgų karys, vykęs į vadinamus „karštuosius taškus“, dalyvavęs Rusijos karuose. Vietos žiniasklaida praneša, kad būtent konspiraciniai žudiko gebėjimai leido jam išvengti policijos savaitę po išpuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Analogiška žmogžudystė Ukrainoje

Panašiai Ukrainoje buvo nužudytas 25-erių Tarasas Pozniakovas. Iš Lvovo į Kijevą važiavęs vyras pakeliui per „bla bla car“ programą pasiėmė du pakeleivius.

Tyrimas nustatė, kad šalia vairuotojo sėdėjęs rusas Luanas Kingisepas iš pistoleto „TT“ šovė triskart, tačiau Ukrainos teisėsaugai jo surasti nepavyko.

Kitas „pakeleivis“, ukrainietis Dmitrijus Golubas, buvo sulaikytas. Taraso kūno nepavyko surasti iki šiol.

Žudikai naudojo tą pačią „fiktyvios socialinio tinklo anketos“ nusikalstamą schemą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų