REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Strasbūro šaudynių atomazga: nusikaltėlis nušautas (nuotr. SCANPIX)

Strasbūro šaudynių atomazga: nusikaltėlis nušautas

Atnaujinta 07.18 val.

Prancūzijos policija neutralizavo šaulį, kuris atakavo Strasbūro Kalėdų mugį - praneša BBC.

49

Prancūzijos policija neutralizavo šaulį, kuris atakavo Strasbūro Kalėdų mugį - praneša BBC.

REKLAMA

Kaip praneša Prancūzijos policija, šaulys slėpėsi ir buvo nušautas sandėlyje, esančiame viename iš miesto rajonų.

Atnaujinta 07:17 val.

Prancūzijos policija ketvirtadienį nukovė vyrą, anksčiau šią savaitę Strasbūro Kalėdų mugėje nužudžiusį tris žmones ir pasprukusį iš nusikaltimo vietos, o atsakomybę už jo surengtą ataką prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Daugiau kaip 700 prancūzų saugumo pajėgų narių nuo antradienio vakaro ieškojo 29 metų Cherifo Chekatto (Šerifo Šekato) po antradienį įvykdyto kruvino išpuolio, per kurį užpuolikas šaudė ir badė žmones, atėjusius į populiarią kasmet Strasbūre vykstančią mugę.

Manoma, kad per savo išpuolį jis buvo sužeistas per susišaudymą su kariais, tačiau jam pavyko pasprukti, ir niekas jo nematė nuo to laiko, kai jis Noidorfo rajone netoli nuo Strasbūro centro išvažiavo taksi automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA

Šis vyras gyveno Strasbūro Potri rajone, kurį per 20 minučių galima pasiekti tramvajumi iš šio Prancūzijos miesto centro ir jame veikiančios kalėdinės mugės, antradienio vakarą tapusios atakos taikiniu.

REKLAMA

„Tai yra pastatas, skirtas viltį praradusiems žmonėms. Niekas nenori ten gyventi“, – prie Hohbergo rajone esančiame devynaukščio daugiabučio, kur gyveno įtariamasis, naujienų agentūrai AFP sakė vietos gyventojas Bemba N'diaye.

Pasak jo, tame pastate gyvenantys žmonės yra „labai izoliuoti“.

Kiti kaimynai teigia, kad įtariamasis rajone turėjo prastą reputaciją dėl ankstesnių nusikaltimų, nors ir stengėsi neatkreipti į save dėmesio.

„Jo šeima gyveno čia jau kurį laiką, bet pats jis gyveno atskirai netoliese, – kalbėjo 22 metų Zachas. – Jis buvo uždaras, nesielgė kaip banditas.“

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamas užpuolikas buvo 27 kartus nuteistas Prancūzijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje – daugiausiai už smurtą ir apiplėšimus, per spaudos konferenciją atskleidė Paryžiaus prokuroras Remy Heitzas.

Ant jo asmens tapatybės kortelės, kurią matė vienas AFP korespondentas, nuotraukoje matyti vyras tamsiomis akimis, juodais plaukais ir trumpa barzda.

Žinoma, kad jis „yra padaręs ne vieną baudžiamąjį nusikaltimą (...) bet anksčiau nebuvo siejamas su teroro aktais“, trečiadienį radijui „France Inter“ pareiškė Prancūzijos vidaus reikalų viceministras Laurent'as Nunezas.

Anot jo, 2015-aisiais įtariamasis buvo įtrauktas į potencialių ekstremistų sąrašą atlikdamas bausmę viename Prancūzijos kalėjime, nes „ragino išpažinti religijos radikaliąją formą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo to laiko vyrą stebėjo Prancūzijos vidaus žvalgybos agentūra DGSI, patirianti sunkumų dėl didelio ekstremistų skaičiaus šalyje.

Šiuo metu galimų ekstremistų sąraše yra apie 25 tūkst. asmenų; iš jų 9,7 tūkst yra potencialūs radikalai, „visų pirma siejami su islamistų teroro judėjimais“, informavo Vidaus reikalų ministerija.

2016-aisiais įtariamas šaulys buvo įkalintas Vokietijoje už apiplėšimus Mainco mieste ir Badeno-Viurtembergo žemėje, o išbuvęs už grotų vienerius metus buvo išsiųstas atgal į Prancūziją.

Vokiečių pareigūnai trečiadienį ieškojo bėglio „palei Reiną“, skiriantį Prancūziją nuo Vokietijos, pranešė vienas Badeno-Viurtembergo valdžios atstovas.

REKLAMA

„Tačiau šiuo metu nemanome, kad jis pateko į (Vokietiją)", – pridūrė jis.

Pistoletu ir peiliu ginkluotas užpuolikas antradienį vakare pradėjo šaudyti ir badyti praeivius tradicinėje Kalėdų mugėje.

Jis nužudė tris žmones ir dar 13 sužeidė, iš jų aštuonis – sunkiai, o paskui paspruko iš įvykio vietos taksi, paskelbė R. Heitzas.

Policininkai, atliekantys tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti vieną žmogų, norėjo sulaikyti vyrą dar antradienio rytą, tačiau jo nebuvo namie, pridūrė prokuroras.

Jo bute buvo rasta granata, keturi peiliai ir pistoletas, pranešė policija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų