REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Konspiracijų galia: namo gyventojai pareikalavo iškraustyti vėžiu sergančius vaikus (nuotr. Gamintojo)

Rusijoje labdaros fondas „Savanorių pagalba našlaičiams“ pranešė, kad vieno Maskvos namo laiptinėje yra renkami parašai prieš buto nuomą vėžiu sergantiems vaikams, nes vėžys – „užkrečiamas infekcinis susirgimas“.

7

Rusijoje labdaros fondas „Savanorių pagalba našlaičiams“ pranešė, kad vieno Maskvos namo laiptinėje yra renkami parašai prieš buto nuomą vėžiu sergantiems vaikams, nes vėžys – „užkrečiamas infekcinis susirgimas“.

REKLAMA

„Pas mus čia infekcijų židinys. O kai infekcija prie infekcijos – tai baisu. Liftai – uždara erdvė, juose viskas kaupiasi. Mes visą laiką kontaktuojame su įvairiomis vėžio infekcijomis sergančiais. Kas to nenori – pasirašykite pas budinčiąją. Tegul tą butą nuomoja kitiems žmonėms“, – cituojamas laiptinės seniūnės raštas gyventojams.

Bute, kuris tapo nacionalinio lygio skandalo židiniu, gyvena tėvai su vaikais, kuriems buvo pritaikytas chemoterapijos kursas ir kurie atlieka reabilitaciją Nacionaliniame vaikų hematologijos, onkologijos ir imunologijos medicinos tyrimų centre. Gyvendami tokiuose butuose, jie ligoninėse atlaisvina vietas tiems, kam reikalinga skubi pagalba ir aktyvi medikų priežiūra.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai pakraupę dėl tokio žmonių neišprusimo

Ši „akcija“ sulaukė milžiniško visuomenės dėmesio. Į konfliktą įsitraukė ne tik žiniasklaida, tačiau ir vietos bei šalies valdžios atstovai. Rusijos sostinės vaiko teisių apsaugos atstovas Jevgenijus Bunimovičius pavadino tai „akmens amžiaus, žmogėdriška pozicija“, iššaukiančia „pasibjaurėjimą ir atmetimo reakciją“. Jis pareiškė, kad yra pasirengęs įsikišti, jeigu sergančių vaikų šeimoms iškiltų realios problemos išsinuomoti būstą.

REKLAMA

Profesorė Galina Novičkova negatyviai nusiteikusių gyventojų poziciją pavadino „absoliutaus neraštingumo iliustracija“, kuri gali sukelti „neištaisomą“ psichologinę traumą sergančiam vaikui ir jo šeimai. Ji paaiškino, kad vaikai kaukes nešioja ne todėl, kad gali ką nors užkrėsti, o todėl, kad jų imunitetas nusilpęs.

„Jie negali nieko užkrėsti. Greičiau mes jiems pavojingi: bet kokia banali infekcija jų gyvybei gali būti mirtina“, – paaiškino gydytoja. Ji taip pat pridūrė, kad ligonių šeimoms dažnai tenka nuomotis butus netoli klinikų, nes onkologinių ligonių gydymas – ilgalaikis procesas, sudarytas iš kelių etapų.

REKLAMA
REKLAMA

Konspiracinės žinios – iš televizoriaus

Akcijos prieš vėžiu sergančiuosius iniciatorė Elena Alina akimirksniu tapo visų Rusijos žiniasklaidos priemonių heroje, o jos pasisakymai apstulbino daugelį. Susidaro įspūdis, kad moteris tiesiog atkartoja sensacingų ir klaidinančių televizijos laidų vedėjų žodžius bei yra tvirtai įtikėjusi įvairiausiomis konspiracijos teorijomis.

Moteris pareiškė, kad „onkologinių ligonių tėvai išmeta į šiukšlių vamzdį vatą, raiščius, bintą, ant kurių yra kraujo, kuris yra užkrečiantis“. Moteris įsitikinusi, kad egzistuoja kažkoks vėžio sukėlėjas, kurio nesunaikina net cheminė terapija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi žino, buvo laida per televizorių, gydytojai atskleidė 187 virusinių sukėlėjų rūšis, kiekvienas savaip sukelia onkologines ligas, o tvirtina, kad vėžys neužkrečiamas. Kur garantijos, kad kažkas neatvažiuos su tokiais sukėlėjais“, – cituojama moteris.

Galų gale moteris paaiškino, kad iš tiesų tai kinų gydytojai jau yra išradę vaistus nuo vėžio, tačiau „kažkas blokuoja jų pritaikymą gyviems organizmams“. Jos manymu, tai gali būti ir ateiviai.

Nuostabą galėtų kelti ir tai, kad televizijos siužetuose kalbinti keli tos laiptinės gyventojai sutiko su aktyvistės idėjomis ir taip pat pasakojo, apie „o kas atsakys, jeigu užsikrėsime ir mes?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų