REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Žudynės mokykloje: užpuolikas šaudė į visus paeiliui (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Žudynės mokykloje: užpuolikas šaudė į visus paeiliui

Papildyta 15:33

Krymo Kerčės profesinėje mokykloje trečiadienį sprogus nenustatytam sprogstamajam užtaisui žuvo 18 žmonių, pranešė Nacionalinio antiteroristinio komiteto (NAK) informacinis centras.

4

Krymo Kerčės profesinėje mokykloje trečiadienį sprogus nenustatytam sprogstamajam užtaisui žuvo 18 žmonių, pranešė Nacionalinio antiteroristinio komiteto (NAK) informacinis centras.

REKLAMA

„Kerčėje įvyko nenustatyto sprogstamojo užtaiso sprogimas“, – pranešė NAK. „Pirminiais duomenimis, žuvo 18 žmonių, dar apie 40 – sužeisti“, – nurodė NAK.

Pranešama, kad nukentėjusieji gydomi miesto klinikose. Jiems suteikiama reikiama medicininė ir psichologinė pagalba.

NAK atstovas Andrejus Pržezdomskis televizijai „Rossija 24“ sakė, kad “(NAK) operatyvinio štabo vadovų nurodymu į įvykio vietą atvyko Federalinės saugumo tarnybos (FSB), vidaus reikalų institucijų, Nepaprastųjų situacijų ministerijos pajėgos, likviduojančios šio įvykio padarinius“.

Liudininkų pasakojimai – tai buvo teroro išpuolis

„Lavonų pilna, vaikų lavonų pilna – tikrų tikriausias teroro aktas. Įsiveržė su sprogmenimis, vėliau su automatais, žudė visus, ką galėjo rasti, kas papuolė į akis“, – cituojama varlamov.ru koledžo direktorė. Mokyklos atstovė tvirtina, kad užpuolikai šaudė visus paeiliui. „Ėjo per antrą aukštą, atidarinėjo duris ir šaudė“, – pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes laukėme prie kabineto. Už penkių metrų nuo mūsų kažkas sprogo taip, kad užgulė ausis. Dėstytojai pradėjo bėgioti ir šaukti, kad vyksta gaisras. Visi bėgo per tvoras, kur galėjo. Kuomet bėgo, buvo girdėti sprogimai, šūviai. Tai nebuvo dujų balionas. Sprogimų buvo kokie penki. Sekundė praėjo – šūviai, sekundės septynios praėjo – vėl, – „Govorit Moskva“ pasakojo įvykio liudininkė Albina. – Kuomet bėgom, matėme mergaitę be sąmonės, gulinčią visą kraujyje. Ji gulėjo vidiniame technikumo kieme. Gulėjo ant nugaros ir vos vos kvėpavo“.

REKLAMA

„Visa teritorija yra apsupta, iš karto buvo atlikta žmonių evakuacija. Nukentėjusieji buvo nuvežti į miesto medicinines įstaigas, kur jiems teikiama būtina medicininė ir psichologinė pagalba“, – informavo A. Pržezdomskis.

Pasak jo, „šiuo metu svarbiausių užduočių vykdymui sutelktos visos pajėgos ir priemonės, koordinuojami minėtų saugumo institucijų, gelbėjimo tarnybų veiksmai, nustatant sprogimo priežastis ir užkertant kelią papildomiems sprogimams“.

Galimas užpuolikas – tos pačios mokyklos auklėtinis

Netrukus socialiniame tinkle „Telegram“ pasirodė galima įtariamojo nuotrauka. Vartotojų teigimu, šis jaunuolis mokosi tame pačiame institute ir jo aplinkiniai žinojo apie vaikino pomėgį sprogmenims. Skelbiama, kad jis rastas miręs su šautine žaizda antrajame aukšte. Šia informaciją vėliau patvirtino regiono vadovybė.  

REKLAMA
REKLAMA

Kremlius patvirtino, kad žino apie teroro išpuolį

Tuo metu Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas neatmetė teroristinio išpuolio Kerčės mokykloje galimybės. Į žurnalistų klausimą, ar svarstoma galimo teroristinio išpuolio Kerčėje versija, Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas atsakė: „Ji svarstoma“. D. Peskovas pridūrė, kad „prezidentas buvo supažindintas su įvairių žinybų pateikta informacija“.

„Duomenys apie aukas ir nukentėjusiųjų skaičių nuolat tikslinami. Prezidentas reiškia gilią užuojautą per šį sprogimą praradusiems savo artimųjų ir draugų“, – sakė Kremliaus atstovas.

Rusijos nacionalinės gvardijos direktoriaus pavaduotojas Sergejus Melikovas savo ruožtu pareiškė, kad mokykloje buvo detonuotas savadarbis sprogstamasis užtaisas ir kad šis išpuolis yra teroro aktas.

Pranešama, kad nukentėjusieji gydomi miesto klinikose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų