REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas chirurgas Kanadoje atliko drąsų medicininį eksperimentą be anestetikų – „išoperavo“ pliušinį meškiuką.

Vienas chirurgas Kanadoje atliko drąsų medicininį eksperimentą be anestetikų – „išoperavo“ pliušinį meškiuką.

REKLAMA

Gydytojas Danielis Mcneely turbūt yra vienintelis pasaulyje medikas, atlikęs operaciją žaislui, tačiau jis negalėjo atsakyti sergančio vaiko prašymui, rašoma BBC.

8-metis Jacksonas Mckie pakeliui į operacinę paprašė chirurgo, ar šis negalėtų „tuo pačiu suremontuoti ir jo meškiuko Mažylio“. Jacksonui nuo gimimo yra diagnozuota hidrocefalija – jo smegenyse nuolat kaupiasi skysčiai, ir gydytojas D. Mcneely buvo vienas iš jo pirmųjų neurochirurgų.

„Kaip aš galėjau atsakyti?“ – klausė savo „Twitter“ paskyroje gydytojas, paviešinęs ir meškiuko „operacijos“ proceso nuotrauką. Šis mediko poelgis susilaukė milžiniško populiarumo socialiniuose tinkluose.

Gydytojas darbo ėmėsi kaip tikras profesionalas – meškiukui buvo diagnozuotas pažastinio raumens plyšimas ir operacijos metu jam teko uždėti „deguonies kaukę“.

REKLAMA
REKLAMA

Meškiukas Mažylis, nepakeičiamas Jacksono palydovas, sugebėjo net nusišypsoti ir „stoiškai atlaikė operaciją“.

J. Mckie taip pat buvo sėkmingai atlikta operacija, dėl kurios jie abu su meškiuku ir atsidūrė ligoninėje. Vaikui buvo įstatytas specialus vamzdelis, kuris padės laiku pašalinti besikaupiančius skysčius.

REKLAMA

Jacksono šeima tikina, kad yra labai dėkingi gydytojui, kuris padarė viską, kas įmanoma, kad jų sūnus jaustųsi ramus šiuo sunkiu periodu.

„Jis jautėsi toks išdidus. Juk jo mylimas meškiukas kartu su juo gulėjo ant ligoninės gulto“, – žurnalistams pasakojo berniuko tėvas Rickas.

Skelbiama, kad dabar abu pacientai sėkmingai atsigauna po operacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų