REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Popiežius pagerbė sovietų ir nacių aukas (nuotr. SCANPIX)

Popiežius Pranciškus pirmadienį iš Vilniaus išvyko į Latviją susitikti su valdžios atstovais ir skirtingų atšakų krikščionimis.

56

Popiežius Pranciškus pirmadienį iš Vilniaus išvyko į Latviją susitikti su valdžios atstovais ir skirtingų atšakų krikščionimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 1200 katalikų, protestantų ir stačiatikių turėtų klausytis ekumeninės popiežiaus maldos Rygos katedroje, dar daugiau žmonių renginį turėtų stebėti per mieste pastatytus ekranus, BNS sakė Latvijos katalikų bažnyčios atstovė spaudai Ingrida Lisenkova.

REKLAMA

Pranciškus siekia vienyti skirtingų atšakų krikščionis, bet jo artumas Rusijos ortodoksų bažnyčiai stebina kai kuriuos konservatyvius katalikus.

Praėjus beveik tūkstančiui metų po didžiojo krikščionybės skilimo, katalikų ir ortodoksų dvasiniai lyderiai – popiežius Pranciškus ir patriarchas Kirilas – pirmą kartą istorijoje susitiko užpernai.

Vatikano duomenimis, stačiatikiai sudaro 11 proc. Latvijos gyventojų, 21 proc. šios šalies žmonių yra katalikai, o 25 proc. – liuteronai.

REKLAMA
REKLAMA

Popiežius Pranciškus Rygoje taip pat dalyvaus susitikime su Latvijos prezidentu Raimondu Vėjuoniu, o vėliau pasakys kalbą valdžios ir visuomenės atstovams.

Jis taip pat nuvyks prie Laisvės paminklo. Vėliau pontifikas aukos šv. Mišias Agluonos bazilikoje, vienuose svarbiausių Latvijos katalikų maldų namų. Čia yra įžymus XVII amžiuje sukurtas Agluonos Stebukladarės Dievo Motinos paveikslas.

Vietos Bažnyčia teigia, kad dalyvauti mišiose Agluonoje registravosi 32 tūkst. žmonių, tačiau jų tikimasi sulaukti daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad atvyks 60 tūkst. žmonių“, – sakė I. Lisenkova.

Šventojo Tėvo vizitą Latvijoje gali temdyti kunigų seksualinio išnaudojimo skandalas. Latvių pareigūnai rugsėjo pradžioje pranešė sulaikę prekybos žmonėmis aukos išžaginimu įtariamą kunigą.

Papildyta 8:24 val.

Popiežius Pranciškus jau atvyko į Latviją, kur susitiks su valdžios atstovais ir skirtingų atšakų krikščionimis, praneša pontifiką lydintis BNS korespondentas. Pontifikas Rygoje sukalbės ekumeninę maldą. Tai atspindi Šventojo Tėvo siekį vienyti skirtingų denominacijų krikščionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų