REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sirijoje dislokuotos rusų priešlėktuvinės gynybos sistemos numušė pačių rusų žvalgybinį lėktuvą, kuriuo skrido 15 karių, patvirtino pati Rusijos gynybos ministerija.

Sirijoje dislokuotos rusų priešlėktuvinės gynybos sistemos numušė pačių rusų žvalgybinį lėktuvą, kuriuo skrido 15 karių, patvirtino pati Rusijos gynybos ministerija.

REKLAMA

Karinė Chmeimimo bazė neteko ryšio su lėktuvu vėlų pirmadienio vakarą Lietuvos laiku, tuomet lėktuvas skrido virš Viduržemio jūros, už 35 kilometrų nuo Sirijos pakrantės.

Lėktuvas dingo tuo pat metu, kuomet keturi Izraelio ginkluotųjų pajėgų naikintuvai F-16 smogė keliems kariniams Sirijos objektams Latakijoje. Sirijos naujienų agentūra SANA paskelbė, kad kelias raketas numušė jų oro gynybos sistema. Sirijos valdžia skelbė, kad Izraelio lėktuvai atakavo buitinės chemijos ir aliuminio gamyklą bei Sakubijos elektrinę. „Syrian Observatory for Human“ pranešė, kad izraeliečiai sunaikino du karinės ginkluotės sandėlius.

Numušė Sirijos kariuomenės sistema, kurią iš rusų ir įsigijo

Vėliau Rusijos atstovai išplatino pranešimą, kad jų žvalgybinį lėktuvą Il-20 sunaikino Sirijos priešlėktuvinės gynybos raketa. Tačiau rusai pabrėžė, kad „kalti dėl to yra specialiai gynybos sistemą išprovokavę Izraelio lėktuvai“. Rusijos gynybos ministerijos teigimu, B. Assado režimas, kurį palaiko Rusija, ir patys rusai, kurie pardavė lėktuvą numušusią oro gynybos sistemą S-200, nekalti dėl numušto rusų lėktuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisidengdami rusų lėktuvu, Izraelio lakūnai pakišo jį po Sirijos oro gynybos ugnimi. Todėl Il-20, kurio atspindintis paviršius yra gerokai didesnis, negu F-16, buvo numuštas S-200 raketos,“ – paaiškino rusų generolas I. Konašenkovas.

REKLAMA

Rusijos gynybos ministerija taip pat pažymėjo, kad Izraelis neperspėjo Rusijos apie rengiamus smūgius Sirijai. „Apie planuojamą operaciją Izraelio vadovybė Rusijos pajėgų Sirijoje neperspėjo. „Karštąja linija“ perspėjimas buvo gautas likus mažiau nei minutei iki smūgio, o tai neleido rusų lėktuvo nukreipti į saugią zoną,“ – pareiškė I. Konašenkovas, pažymėjęs, kad gelbėjimo ir paieškos darbai katastrofos zonoje tęsiasi.

Izraelio karinė pajėgos kol kas niekaip nekomentavo rusų kaltinimų dėl jų pačių numušto karinio lėktuvo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų