REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena šeima iš Belgorodo (Rusija) kaltina vietos infekcinės ligoninės medikus dėl jų mažamečio sūnaus mirties. Vaiko motina mano, kad medikai, paskirdami netinkamus vaistus, faktiškai jį užmušė.

Viena šeima iš Belgorodo (Rusija) kaltina vietos infekcinės ligoninės medikus dėl jų mažamečio sūnaus mirties. Vaiko motina mano, kad medikai, paskirdami netinkamus vaistus, faktiškai jį užmušė.

REKLAMA

Rugpjūtį 8-mečiui Iljai pakilo temperatūra. Šeimos gydytojo diagnozė nėra nurodoma, tačiau žinoma, kad jis paskyrė vaikui „Ibuclin Junior“ (paracetamolio ir ibuprofeno mišinys). Iš pradžių jam kiek palengvėjo, tačiau netrukus temperatūra šoktelėjo iki 40 laipsnių, o kūną išbėrė.

Vaiko motina triskart kvietė greitąją pagalbą ir kiekvieną sykį atvykę medikai aiškino, kad priežasčių guldyti vaiką į ligoninę nėra.

Gydytojai tvirtino, kad „dabar tokios infekcijos plinta tarp vaikų, nieko baisaus“. Jie suleisdavo vaistų ir išvažiuodavo. Galų gale jai pavyko išsikviesti budintį gydytoją ir išsireikalauti hospitalizavimo. Motina su vaiku išvyko į infekcinę ligoninę. Atvykus iškart buvo pradėtas per lašelinę leisti paracetamolis. Pabandžiusi išsiaiškinti diagnozę motina aiškaus atsakymo nesulaukė. „Temperatūra nekrito, o gydytojai jam davė vaistų, kurių duoti negalėjo, prasidėjo intoksikacija,“ – aiškino vietos leidiniui berniuko motina.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris parą praleido ligoninėje ir kas 15 minučių matavo jam temperatūrą, kuri niekaip nekrito. Moteris norėjo paprašyti gydytojo patraukti lašelinę, nes vaikui darėsi tik blogiau, tačiau ilgai nedrįso palikti vaiko – sesutę pakviesti galima buvo tik išėjus iš palatos ir pastuksenus į langelį.

REKLAMA

Ji taip pat pasakojo, kad galų gale nuėjo pas seselę, tačiau ši puolė auklėti ir šaukti, kad vaiką valytų spiritu ir briliantine žaluma. Budinčio gydytojo nebuvo.

Paryčiais ji išsireikalavo, kad vaikas būtų perkeltas į reanimaciją. Ten jį apklojo ledais ir tęsė gydymą paracetamoliu. Ryte Ilją išvežė į regioninę ligoninę. Medikai išraše įrašė, kad Iljos temperatūra buvo 36,6 laipsnio, nors pati motina tvirtina, kad temperatūra visuomet laikėsi ne mažiau 39 laipsnių.

Vietinės ligoninės gydytojas į klausimą, kodėl nėra atliekami jokie tyrimai, kodėl niekas net nepaklausė, ar yra alergija vaistams, atsakė, kad „viską kontroliuoja jis pats, o tai, kad vaikas jau reanimacijoje yra nieko tokio, nes ten ir jo anūkai gulėjo“.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono ligoninė dėl Iljos gyvybės kovojo keturias savaites. Ten jam buvo nustatyta diagnozė – „Lajelio sindromas“ (dažnai pasireiškia kaip alerginė reakcija į vaistų poveikį, tikslių priežasčių, kas sukelia komplikacijas, nėra) – ir nustatė priežastį, kodėl prasidėjo liga. Pasirodo, kad vaiko organizmui pavojus kilo jau po „Ibuclino“ paskyrimo, o gydymas, kurį paskyrė ligoninėje, tik pablogino situaciją.

Rugsėjo 6-ąją antraklasiui keturissyk stojo širdis. Ketvirtasis sykis buvo paskutinis. Šeima dabar renka dokumentus ir liudininkų parodymus, bei rengiasi paduoti medikus į teismą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų