REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
N. Venckienės sūnus JAV televizijai ašarodamas pasakojo apie baisybes, kurios jų laukia Lietuvoje (nuotr. Gamintojo)

Buvusios Seimos narės, Lietuvoje kaltinamos dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, Neringos Venckienės sūnus Karolis prabilo ir vienoje didžiausių JAV televizijų – NBC, kur papasakojo savo istorijos versiją.

Buvusios Seimos narės, Lietuvoje kaltinamos dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, Neringos Venckienės sūnus Karolis prabilo ir vienoje didžiausių JAV televizijų – NBC, kur papasakojo savo istorijos versiją.

REKLAMA

Didžiausiu šio šimtmečio Lietuvos skandalu susidomėjo ir „NBC Chicago“ žurnalistai, kurie papasakojo apie Lietuvoje vykstantį buvusios Seimo narės teismo procesą ir pedofilijos skandalą. JAV praėjusią savaitę taip pat sukrėtė ir vietos kunigų-pedofilų skandalas, todėl ši tema galėjo sulaukti didesnio dėmesio.

Skandalingai Lietuvoje išgarsėjusios teisininkės sūnus ašarodamas JAV televizijai pasakojo, kad „ji darė teisingus darbus, ir už tai ją dabar nori nuteisti“.

„Mes nuolat gauname žinučių, kad jie nupjaus man galvą, ar nupjaus mano mamos galvą,“ – aiškino „NBC Chicago“ jis.

REKLAMA
REKLAMA

JAV žiniasklaidai jis pasakoja, jog Lietuvoje jo mama negali tikėtis teisingo teismo, o nuosprendis bus itin griežtas, jeigu ją paskelbtų kalta. Pasak K. Venckaus, taip „neabejotinai ir nutiks“.

REKLAMA

Dirbo gėlininke Čikagoje, baiminasi, kad Lietuvoje ją gali nužudyti

„NBC Chicago“ straipsnyje primenama, kad N. Venckienė praėjusią savaitę „vos ne apalpo teismo salėje, kuomet išgirdo, jog teismas atsisakė sustabdyti jos išdavimą tėvynei, kurioje ji susiduria su kaltinimais, kylančiais iš jos teiginių apie įtakingų pedofilų žiedo egzistavimą“. Buvusios teisėjos advokatai žada šį sprendimą apskųsti, todėl N. Venckienės išdavimas Lietuvai gali užtrukti.

Amerikiečiams yra trumpai primenama, kad N. Venckienė atsidūrė Lietuvą suskaldžiusio skandalo centre, ir pabėgo iš šalies 2013-aisiais, kuomet prokurorai jai parengė kaltinimus. Taip pat primenama, kad dalis lietuvių ją vertina kaip kovotoją prieš kriminalinį tinklą, o kiti – manipuliatorę, kuri sufabrikavo kaltinimus pedofilija.

REKLAMA
REKLAMA

N. Venckienė naujienų agentūrai „The Associated Press“ pasakojo, kad baiminasi jog dėl jos pareikštų kaltinimų pedofilų tinklui ir paviešintos korupcijos Lietuvoje, ją sugrąžinus į tėvynę gali būti pasikėsinta į jos gyvybę.

„Teisėja iš esmės mano mamai pasirašė mirties nuosprendį,“ – „The Chicago Tribune“ pasakojo jos sūnus Karolis. Pati N. Venckienė kartoja, kad yra sulaukusi perspėjimų dėl pavojaus jos gyvybei, jeigu ji liktų Lietuvoje.

JAV teisėja Virginia Kendall savo sprendimą nestabdyti lietuvės išdavimo aiškino dvišaliu susitarimu ir N. Venckienės „turima teise apsiginti savo interesus Lietuvos teismuose“.

N. Venckienė pastaruosius 5 metus legaliai gyveno ir dirbo Čikagoje gėlininke. Buvusiai teisininkei ir parlamentarei pateikti įtarimai dėl trylikos Baudžiamojo kodekso straipsnių, įskaitant jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimą ir mirusiojo atminimo paniekinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų