REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būdama 76 metų nuo kasos vėžio ketvirtadienį mirė soul muzikos karaliene tituluota dainininkė Aretha Franklin.

REKLAMA
REKLAMA

Publicistė Gwendolyn Quinn naujienų agentūrai AP pranešė, kad muzikantė mirė 9 val. 50 min. vietos laiku savo namuose Detroite. Jos šeimos pranešime sakoma, kad A. Franklin mirė nuo kasos vėžio.

REKLAMA

Į Amerikos muzikos istoriją A. Franklin įėjo dėl savo galingo, skardaus balso; ji galėjo išdainuoti keturias oktavas. Jos kelis dešimtmečius trukusi karjera aprėpė įvairius žanrus, pradedant nuo soul ir baigiant ritmenbliuzo, gospelo ir popmuzikos kūriniais.

„Su giliu liūdesiu pranešame apie Arethos Louise Franklin, soul karalienės mirtį“, – sakoma dainininkės šeimos pranešime.

„Vieną tamsiausių savo gyvenimo akimirkų nerandame tinkamų žodžių išreikšti skausmą savo širdyse. Praradome savo šeimos matriarchę ir kertinį akmenį“, – priduriama jame.

REKLAMA
REKLAMA

1987-aisiais A. Franklin tapo pirmąja moterimi, įtraukta į Rokenrolo šlovės muziejų. 2010-aisiais žurnalas „Rolling Stone“ skyrė jai pirmą vietą geriausių visų laikų dainininkų šimtuke.

18 „Grammy“ statulėlių laimėjusi muzikantė įkvėpė gausybę dainininkių, pradedant popmuzikos deive Mariah Carey ir velione Whitney Houston ir baigiant Alicia Keys, Beyonce, Mary J. Blige ir velione Amy Winehouse.

Be to, ji dainavo dviejų JAV prezidentų – Billo Clintono ir Baracko Obamos – inauguracijos ceremonijose.

Apie silpstančią dainininkės sveikatą pirmasis tinklalapyje „Showbiz 411“ sekmadienio vakarą pranešė žurnalistas ir A. Franklin šeimos draugas Rogeris Friedmanas. Jis parašė, kad muzikantė „sunkiai serga Detroite. Jos šeima prašo melstis ir privatumo“.

Tarp populiariausių A. Franklin dainų yra „Respect“, „Day Dreaming“, „Jump to It“, „Freeway of Love“, and „A Rose Is Still A Rose“ ir 1986-ųjų duetas su George'u Michaelu „I Knew You Were Waiting (For Me)“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų