REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vakarų Kanadoje dėl gaisrų paskelbta nepaprastoji padėtis

Kanados vakarinė Britų Kolumbijos provincija trečiadienį paskelbė nepaprastąją padėtį dėl šiuo metu liepsnojančių daugiau kaip 500 miškų gaisrų, o į pagalbą ugniagesiams kalnuotame regione buvo pasiųsta kariuomenė.

Provincijos viešojo saugumo ministras Mike'as Farnworthas sakė, kad nepaprastoji padėtis, leidžianti tarnyboms imtis „visų veiksmų, būtinų“ visuomenei apsaugoti, galios 14 dienų.

Šia priemone pasinaudota tik antrąkart per ilgesnį kaip dešimtmečio laikotarpį. Nepaprastoji padėtis taip pat buvo paskelbta dėl pernai liepsnojusių gaisrų, išdeginusių didžiulius miškų plotus ir privertusių evakuoti rekordinį skaičių gyventojų.

„Visuomenės saugumas visada buvo mūsų pagrindinis prioritetas, o kadangi gaisrų aktyvumas, kaip numatoma, didės, tai yra progresyvus žingsnis mūsų atsake į miškų gaisrus, siekiant užtikrinti, kad Britų Kolumbija prireikus galėtų naudotis visais įmanomais ištekliais“, – sakoma M. Farnwortho pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Britų Kolumbijoje liepsnojo 556 gaisrai. Tarnybos paskelbė 77 evakuacijos nurodymus arba perspėjimus, paveiksiančius beveik 22 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Gaisrų dūmai tvyrojo nuo Vankuverio miesto Ramiojo vandenyno pakrantėje iki Vinipego, esančio Prerijų regione, maždaug už 2,3 tūkst. km į rytus.

Su liepsnomis kovoja beveik 3 400 ugniagesių, įskaitant atvykusius iš Australijos, Meksikos ir Naujosios Zelandijos.

Pirmadienį Britanijos Kolumbijos vyriausybė oficialiai paprašė federalinės vyriausybės pagalbos. Ši atsiuntė 200 karių, taip pat karinių lėktuvų, turinčių padėti suvaldyti arba „nušluoti“ gaisrus.

„Gaisrų provincijoje skaičius mums kelia iššūkį“, – visuomeniniam transliuotojui CBC sakė Britų Kolumbijos miškų ministras Dougas Donaldsonas.

„Jie (siaučia) visoje provincijoje, kitaip negu pernai, kai jie buvo sutelkti“ mažesnėje teritorijoje, aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų