REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Rusų įsiūčio sulaukusi Laima Vaikulė: „Aš net neįsivaizdavau, kad žmonės tokie sužvėrėję“ (nuotr. SCANPIX)

Dainininkė Laima Vaikulė, vieno interviu metu Ukrainoje neseniai pareiškusi, kad už jokį honorarą nevažiuos į okupuotą Krymą, sulaukė itin negatyvios reakcijos iš Rusijos. Žinomą atlikėją užsipuolė ir rusų politikai, ir kultūros veikėjai.

23

Dainininkė Laima Vaikulė, vieno interviu metu Ukrainoje neseniai pareiškusi, kad už jokį honorarą nevažiuos į okupuotą Krymą, sulaukė itin negatyvios reakcijos iš Rusijos. Žinomą atlikėją užsipuolė ir rusų politikai, ir kultūros veikėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas prasidėjo nuo dainininkės spaudos konferencijos rugpjūčio 11-ąją Odesoje, kur ji pareiškė, kad nevažiuos į pusiasalį už jokius pinigus. „Net. Mums uždrausta. Mums, europiečiams. Aš ten nevažiuosi, kokį honorarą man besiūlytų“, – cituojama atlikėja.

REKLAMA

Maža to, dainininkė pareiškė, kad buvo laiminga sužinojusi, kad subyrėjo SSRS, nes niekada jai nejautė šiltų jausmų. Ji pažymėjo, kad pereinamasis laikotarpis po griūties buvo sunkus, ir Latvijoje žmonės skurdo. Tas pats, jos manymu, laukia ir Ukrainos įstojus į ES, tačiau vėliau ukrainiečiai bus laimingi.

Atlikėja taip pat pasisakė prieš visokių „juodųjų sąrašų“ sudarymą muzikantams. „Jie juk kaip vaikai, nelabai supranta, kas darosi“, – aiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijoje – audringa reakcija

L. Vaikulės žodžiai apie Krymą iššaukė Rusijoje itin neigiamą reakciją. Vėliau dainininkė, šokiruota tokios reakcijos, pasibaisėjo tuo, kad vyksta su Rusijos žmonėmis.

„Aš net neįsivaizdavau, kad žmonės tokie sužvėrėję. Sakau atvirai. Gal, todėl, kad niekada televizoriaus nežiūriu. Aš dabar pirmą sykį įsijungiau šitai pažiūrėti, kokia reakcija, kas ten vyksta… Man atrodo, kad žmonės išėjo iš proto. Jie absoliučiai suzombėję. Jie net negirdi, ką patys kalba… Žurnalistai – provokatoriai ir melagiai, štai toks susidarė įspūdis“, – pasakojo Latvijos atlikėja žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat pareiškė, kad jai nėra skirtumo, kaip šis skandalas gali baigtis, tik išsakė apgailestavimą, kad jos kolegos iš Rusijos taip pasielgė.

„Jie parodė savo veidą. Jie yra vargšai žmonės, kurie nežino, kaip save parodyti. Aš net nežinau, ką ir pasakyti. Aš gyvenime nekomentavau nė vieno artisto, kuris kažkuo užsiėmė. Tai paprasčiausiai gėda, piktdžiugiška ir negražu. Tai pavydas. Tai kraupu. Šlykštu paprasčiausiai“, – emocingai į Rusijos atlikėjų išsakytą kritiką atsakė Latvijos estrados legenda.

Interviu Rusijos valstybinei televizijai „Rossija“ ji pareiškė, kad yra „apolitiška“ ir gailisi, kad „įsitraukė į visa tai“. „Aš myliu vienodai visas šalis, nes esu pasaulio žmogus, – aiškino ji. – Aš nieko nesuprantu politikoje. Aš žinau, kad mums, europiečiams, draudžiama dirbti Kryme. Aš ir sakau: „Ne, aš nedirbsiu“. Ar tai reikia aptarinėti?“

REKLAMA

L. Vaikulės pasisakymą kritikavo Rusijos politikai ir pramogų pasaulio atstovai. Festivalio „Novaja volna“ prodiuseris Aleksandras Rumiancevas priminė, kad tai nesutrukdė atlikėjai sutikti dalyvauti jo organizuojamame festivalyje, kuris vyks Sočyje rugsėjo 4-ąją.

Prodiuseris Josifas Prigožinas jos žodžius pavadino „neteisingais“ ir „įžeidžiančiais daug jos rusų gerbėjų“.

Progos pakomentuoti situaciją nepraleido ir Kremliaus dainius Olegas Gazmanovas, kuris jos pasisakymus pavadino „negražiais“ ir pareiškė, kad „ji viską gavo iš Rusijos“.

REKLAMA

Latvės pasisakymą nagrinėjo šalies naujienų portalai ir televizijų šou laidos, kuriose atlikėja sulaukė daug purvo skleidimo. Nepadėjo L. Vaikulei ir tai, kad ji buvo viena iš tų menininkų, kurie pasisakė už rusų propagandininkų Josifo Kobzono ir atlikėjos Valerijos išbraukimą iš Latvijos „juodųjų sąrašų“. Pasirašė viešą kreipimąsi dėl atlikėjų „nesikišimo į politiką“.

„Aš turiu Draugystės ordiną ir niekada per savo gyvenimą nekalbėjau blogai nei apie rusus, nei apie ukrainiečius, nei apie kazachus, nei apie sarkatvelus, nei apie kitas tautas. Aš juos visus myliu. Visur turiu draugų“, – aiškino L. Vaikulė.

Kalbėdama su Rusijos valstybine televizija ji taip pat prisipažino, jog nežinojo apie tai, kad formaliai Europos Sąjungos piliečiams nėra jokio draudimo koncertuoti Kryme (tokiais atvejais apribojimus atvykti taiko Ukraina, – red. past.): „Gerai, kad jūs man apie tai pasakėte. Aš to nežinojau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų