REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sekmadienį pareikalavo visiško ugnies nutraukimo iš Gazą valdančio judėjimo „Hamas“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sekmadienį pareikalavo visiško ugnies nutraukimo iš Gazą valdančio judėjimo „Hamas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmas Izraelio premjero viešas pareiškimas po dar vieno gyvybių nusinešusio įtampos padidėjimo tarp dviejų pusių.

REKLAMA

Jungtinių Tautų pareigūnai ir Egiptas mėgina užtikrinti ilgalaikes paliaubas tarp Izraelio ir „Hamas“, nors Izraelio pareigūnai kol kas tokių pastangų nekomentuoja.

Nuo liepos užfiksuoti trys dideli smurto proveržiai.

„Esame įpusėję kampaniją prieš terorą Gazoje, – Izraelio vyriausybės posėdžio pradžioje pareiškė B. Netanyahu. – Ji nesibaigs vienu smūgiu. Mūsų reikalavimas yra aiškus – visiškas ugnies nutraukimas. Nepasitenkinsime niekuo mažiau.“

REKLAMA
REKLAMA

„Iki šiol esame sunaikinti šimtus „Hamas“ karinių taikinių ir su kiekviena ataka Izraelio ginkluotosios pajėgos priverčia „Hamas“ sumokėti vis didesnę kainą“, – pareiškė Izraelio vyriausybės vadovas.

B. Netanyahu jaučia politinį spaudimą imtis griežtesnių veiksmų prieš „Hamas“, nors abi pusės nenori pradėti jau ketvirto tarpusavio karo nuo 2008 metų.

Praėjusį ketvirtadienį pasiektų neoficialių paliaubų iki šiol iš esmės laikomasi, nors nuo tada trys palestiniečiai žuvo nuo Izraelio karių ugnies per pasienyje surengtus protestus ir susirėmimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Izraelis smarkiai apšaudė „Hamas“ pozicijas po to, kai šis judėjimas ir jo sąjungininkai trečiadienį paleido daugiau nei 180 raketų ir apšaudė Izraelį iš minosvaidžių.

Per Izraelio atakas žuvo trys palestiniečiai, įskaitant moterį ir jos pusantrų metų dukrą. O septyni izraeliečiai buvo sužeisti palestiniečiams atsišaudžius raketomis.

Tai buvo viena rimčiausių eskalacijų nuo 2014 metų Gazos karo, kuris kilo po kelis mėnesius augusios įtampos.

Nuo kovo 30 d., kuomet Gazos pasienyje prasidėjo protestai ir susirėmimai, žuvo mažiausiai 168 palestiniečiai. Daugiausia jų per demonstracijas nušovė Izraelio kariai. Kiti žuvo per antskrydžius.

Per tą patį laikotarpį vienas palestiniečių snaiperis nušovė vieną Izraelio karį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų