REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje mįslingomis aplinkybėmis mirė du jauni žmonės. Iš pradžių buvo kraupiai susidorota su 17-mete moksleive, vėliau buvo aptiktas ir su ja draugavusio 25-erių vyro lavonas.

Rusijoje mįslingomis aplinkybėmis mirė du jauni žmonės. Iš pradžių buvo kraupiai susidorota su 17-mete moksleive, vėliau buvo aptiktas ir su ja draugavusio 25-erių vyro lavonas.

REKLAMA

Pareigūnai mano, kad nepilnametę išprievartavęs ir pasmaugęs vyras vėliau pats nusižudė. Merginą aptiko automobilyje, virve už kaklo pririštą prie automobilio durelių, rašoma „kp.ru“.

Gimtadienis

Rugpjūčio 1-ąją 17-metė Maša (tikras jos vardas nėra nurodomas) paprašė mamos, kad leistų nakvoti pas draugę.

„Mūsų šeima yra tvarkinga. Dukra pažadėjo man, kad ryte jau bus namie. Maša retai kur nors eidavo, visada man padėdavo, alkoholio niekada negėrė, todėl ir leidau“, – prisimena merginos mama.

Merginai simpatiją rodė 25-erių Danilas Smirnovas. Vakarėlio metu taip pat rodė jai dėmesį. Draugų teigimu, simpatija buvo abipusė. Tą vakarą Danilas paprašė iš savo pažįstamo mašinos raktelių, – „eisime pasiklausyti muzikos“. Mašinoje atsidūrė kartu su Maša. Vėliau liudininkai prisiminė, kad mergina dar kelis sykius buvo sugrįžusi į vakarėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nakvoti pas draugę Maša nepasiliko, nes apie 22 valandą jai paskambino kita draugė ir pakvietė į gimtadienį. Po kelių minučių ji kaimelio centre sėdo į mašiną, kurioje jos laukė pati jubiliatė ir du jai nepažįstami jaunuoliai.

REKLAMA

„Aš nuėjau miegoti, – vėliau motinai pasakojo to automobilio savininkas. – Ryte ateinu prie mašinos, o ten mergina guli. Aš nesiryžau jos budinti. Iš pradžių pavaikščiojau ratais aplink mašiną, į langą pabeldžiau – ji niekaip nereagavo. Tuomet atsisėdau priekyje, ir sakau: „Mergina, kelkitės!“. Ji tyli. Paliečiau, o ji jau atšalusi“.

Pirmasis į įtariamųjų ratą papuolė Danilas – jis vienu metu netikėtai dingo iš vakarėlio, prieš tai visą vakarą besisukiojęs aplink merginą. Rajono keliuose net buvo iškabinėti jo portretas. Pareigūnai įtarė, kad tai jis padarė baisų nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rado jau mirusį

Tačiau praėjus parai Danilą surado mirusį jo paties namuose. Pasak pareigūnų, labiausiai tikėtina, kad jis nusižudė. Tai dar labiau sustiprino įtarimus.

„Aš jį 11 metų pažįstu, net kai pas jį ančiukas numirė, Danilas labai pergyveno. O čia žmogų užmušti, juk jis negalėjo! Kažkodėl visi, kas ten ten buvo, net nėra įtariami, Danilą viskuo apkaltino ir sėdi laimingi“, – pasakojo buvusi vyro žmona.

Tiesa, vyro praeitis ne be dėmių – jis jau turėjo teistumą. Vyro artimieji tikina, kad vairavo neblaivus.

„Niekas netiki, kad jis tai padarė. Mes vėliau apžiūrėjome jo kūną, pas jį jokių žymių nebuvo. Jeigu jis prievartautų ir smaugtų tą mergaitę, tikėtina, ji būtų priešinusis, ir jam liktų žymės, tačiau jų nebuvo. Visa tai labai keista“, – kalbėjo mirusiojo teta. Žuvusiosios mama tvirtina, kad ant mergaitės kūno buvo gausybė sumušimų, įkandimų žymių, nuo kaklo nuplėšta grandinėlė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artimieji tikina, kad jo mirtis galėjo būti inscenizuota. „Kūną aptiko pirtyje. Mes nežinome, kaip ir kas nutiko. Tačiau mes žinome Danilą, kuris niekada to nepadarytų. Vieta, kurioje jį aptiko, atrodė keistai. Danilo sportbačiai stovėjo tvarkingai pastatyti ant prieangio. Tai absoliučiai į jį nepanašu, nes jis batus visada išmėtydavo kaip papuola. Jo kūnai buvo pridengtas neaišku iš kur atsiradusiu audeklu – jis ne iš mūsų namų. Klausimas ar kas būtų užsiklojęs, jeigu ruoštųsi mirti. Tyrėjai į tai net neatkreipė dėmesio“, – aiškino žuvusiojo teta Irina. 

Teisėsaugai klausimų turi ir mergaitės mama

Beje, su teisėsaugos keliama versija nėra linkusi sutikti ir mergaitės mama. „Tyrimas man sako, kad jaunuolis nusižudė, o byla uždaroma. Aš manau, kad atsakomybę turėtų prisiimti dar ir suaugusieji, kurie buvo namuose, pavyzdžiui, gimtadienį šventusios mergaitės mama, kuri visą tą laiką ten ir buvo. Kažkas turi atsakyti už tai, kad šventėje buvo alkoholio. Tyrėjai man sako, kad kiti turi alibi, o aš tuo netikiu – pas tuos, kurie buvo nusikaltimo vietoje, koks ten gali būti alibi,“ – pasakojo žuvusios merginos mama.

Dingo ir merginos drabužiai, ant kurių galėjo būti svarbių tyrimui detalių. Jų surasti nepavyko iki šiol.

Kol kas dar nėra aiškūs teismo ekspertizės rezultatai, kurie galėtų daugiau atskleisti, kas nutiko tą naktį atokiame Rusijos kaimelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų