REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Indoneziją sukrėtė pakartotiniai požeminiai smūgiai: aukos skaičiuojamos šimtais (nuotr. SCANPIX)

Indonezijos Lomboko salą, praėjusią savaitę nuniokotą smarkaus žemės drebėjimo, ketvirtadienį sukrėtė galingas pakartotinis smūgis, pranešė Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba (USGS).

31

Indonezijos Lomboko salą, praėjusią savaitę nuniokotą smarkaus žemės drebėjimo, ketvirtadienį sukrėtė galingas pakartotinis smūgis, pranešė Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba (USGS).

REKLAMA

5,9 balo požeminis smūgis, kurio židinys buvo negiliai, sukrėtė Lomboką ketvirtadienį. Pakartotinio smūgio epicentras buvo šiaurės vakarinėje salos dalyje, nurodė USGS.

Žemės drebėjimas buvo stipriai juntamas. Nuo sekmadienio regione buvo dar 355 pakartotiniai smūgiai“, – sakė Nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros atstovas spaudai Sutopo Purwo Nugroho.

Kaip pasakojo naujienų agentūros AFP reporteris, evakuotieji, prieglobstį gavę šiauriniame Lomboko Tanjungo rajone, išbėgo į kelią verkdami ir šaukdami.

REKLAMA
REKLAMA

Gatvėse pastatyti motociklai po smūgio buvo išsibarstę kur pakliuvo, kai kurių netoliese esančių pastatų sienos sugriuvo.

Moteris, dėvėjusi motociklininko šalmą, stovėjo ir verkė su dviem dukterimis ant rankų.

„Buvome įstrigę automobilių spūstyje, kol vežėme paramą. Ir netikėtai pasirodė, kad į mūsų automobilį buvo trenktasi iš užpakalio, smūgis buvo toks stiprus, – AFP sakė liudininkas Sri Laksmi. – Žmonės gatvėse pradėjo panikuoti, išlipo iš automobilių, bėgo skirtingomis kryptimis vidury kelio.“

REKLAMA

Sekmadienį šiaurinę ir vakarinę Lomboko dalis supurtė 6,9 balo žemės drebėjimas, kurio židinys taip pat buvo negiliai.

Žuvusiųjų skaičius po savaitgalį Indonezijos Lomboko salą supurčiusio 6,9 balo žemės drebėjimo išaugo iki 319, ketvirtadienį pranešė šalies saugumo ministras. „Naujausiais duomenimis, žuvo 319 žmonių“, – sakė Wiranto, kuris, kaip ir dauguma indoneziečių, turi tik vieną vardą. Anksčiau buvo skelbiama apie 227 žuvusiuosius. 

Indonezijos valdžios institucijos sakė, jog tikimasi, kad dar daugiau išgyvenusiųjų bus aptikta tarp nuolaužų atokesnėse salos vietose, kurių pagalba dar nepasiekė.

„Žemės drebėjimas neturi jokio potencialo sukelti cunamį“, – ketvirtadienį po pakartotinio smūgio teigė Hary Tirto Djatmiko, Indonezijos meteorologijos, klimatologijos ir geofizikos agentūros (BMKG) atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų