REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
81
Albinosai

Albinosus gaubia patys įvairiausi ir šiurpiausi mitai.

81

Albinosus gaubia patys įvairiausi ir šiurpiausi mitai.

REKLAMA

Tanzanijoje ir kitose Rytų Afrikos dalyse albinosai yra labai puldinėjami. Daugelis turi gyventi saugomuose namuose. Afrikos raganiai tiki, kad albinosų kūno dalys neša sėkmę ir iš jų daro įvairius vaistus.

Nors vyriausybė draudžia raganių veiklą, žudymai ir kankinimai nesiliauja.

JT neseniai atskleidė, jog kai kuriose rytų Afrikos šalyse padidėjo išpuolių prieš albinosus ir jų nužudymų skaičius, ypatingai Tanzanijoje.

Individai su "pilnu" albinizmu paprastai turi šviesiai geltonus arba baltus plaukus ir rausvai-baltą odą. Daugelyje organizmų albinoso akys gali būti raudonos, nes dėl spalvos pigmento trūkumo persimato kraujagyslės.

Žmonėms šis pavyzdys nelabai tinka, nes žmogaus akys yra pakankamai didelės ir tai pagamina užtektinai pigmento, kad akys būtų nepermatomos.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, visiškai raudonos akys yra tiesiog nebūdingos žmonėms.

Yra duomenų, kad albinosai kur kas dažniau nei bendroji populiacija serga odos vėžiu. Taigi tai pagrindinis jų sveikatos sutrikimas. Tačiau tai nereiškia, kad albinosams iš anksto nulemtas atsiskyrėlio gyvenimas, o vienintelis aprangos stilius panašus į tą, kurį pasirinko besimaskuojantis Maiklas Džeksonas. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų