REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai į nelaimę patekę žmonės sunkiai sulaukia aplinkinių pagalbos, tačiau Dinilo Gorlovo atvejis yra kiek kitoks. Mirštančio 9-mečio berniuko mama atsisakė jį vežti gydyti į Maskvą, nors prie durų jau stovėjo už suaukotus pinigus pasamdyti medikai ir reanimobilis.

Dažnai į nelaimę patekę žmonės sunkiai sulaukia aplinkinių pagalbos, tačiau Dinilo Gorlovo atvejis yra kiek kitoks. Mirštančio 9-mečio berniuko mama atsisakė jį vežti gydyti į Maskvą, nors prie durų jau stovėjo už suaukotus pinigus pasamdyti medikai ir reanimobilis.

REKLAMA

Praėjusių metų vasarą Danilą, einantį kartu su mama šalikele, partrenkė vietinio kunigo automobilis. Berniukas patyrė sunkias traumas, įskaitant ir pavojingą galvos traumą, jam teko iškęsti net kelias sudėtingas operacijas rajono centro ligoninėje. Vėliau Danilui buvo paskirta slauga, o likimas tapo iš esmės nulemtas. Tačiau netikėtai atsirado viltis.

Berniuko likimu susidomėjo vietos labdaros fondo žmonės. Jie pradėjo lėšų rinkimą, kad vaiką būtų galima išsiųsti reabilitacija ir atstatymui į Maskvos mokslo ir tyrimų institutą. Tačiau įvykiai pakrypo kita linkme, mat kelią jiems, tiesiogine prasme, užstojo vaiko mama.

REKLAMA
REKLAMA

Kur milijonai?

Anot savanorių, moteriai „galvą susuko“ lėšos, kurias pradėjo kaupti pagalbos fondas sūnaus gydymui. „Irina, tikėdamasi „milijonų“ iš labdaros fondo Gorlovų šeimos sąskaitoje atsiradimo, įsiutusi negautomis lėšomis iš tų „milijonų“, perėjo prie grasinimų paties fondo darbuotojams, visiems suteikiantiems Danilai pagalbą, net medicinos personalui“, – pasakojo leidiniui „Readovka“ šiuo atveju užsiėmę savanoriai.

REKLAMA

Jie tikina, kad lėšos buvo pradėtos siekiant išnuomoti transportą su specialia įrangą ir medikų palyda, kad Danila būtų pervežtas iš savo namų į reabilitacijos centrą Maskvoje. Reanimobilio kelionei ten ir atgal buvo surinkta 240 tūkst. rublių. Baisiausia buvo tai, kad mašina kaip atvažiavo, taip tuščiomis ir išvažiavo. Berniuko mama medikų prie vaiko neprileido.

„Reiškia toks likimas“

Liepos 8-ąją prie Danilo namų atvyko reanimobilis, kad nuvežtų sunkiai sergantį vaiką į Maskvą, kartu su trimis gydytojais ir vairuotojais. Palydėti vaiko susirinko savanoriai ir namo kaimynai. Tačiau mama Irina pareiškė, kad operuoti vaiką yra „beprasmiška“ ir pridūrė, kad jeigu kas nutiks, „reiškia toks likimas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vaiko gydymo galimybių aptarti ji nenorėjo, tačiau nuolat akcentavo pinigus ir „būtinybę pagerinti buitines pragyvenimo sąlygas“. Į namus iš trijų medikų įleido tik vieną, kuriam pavyko pamaitinti berniuką. Jo teigimu, šis buvo labai alkanas, pavalgė ir iškart užmigo. Aplinkiniai mano, kad motina nepakankamai gerai prižiūri vaiką, kuriam atsirado pragulos.

„Mama naudojasi vaiku, kad pasigerintų savo gerbūvį! Ir jeigu iš jos paims į reabilitaciją, tai pinigų ji neregės! Ir liks be dujinės plytelės, mikrobangų krosnelės, šaldytuvo! Štai ji ir neleidžia, ir nepaleidžia jo“, – cituojama vietos gyventoja.

Pati moteris aiškina, kad jai nepavyksta susitvarkyti invalidumo dokumentų, todėl jau suaukota jai dalis pinigų buvo išleista maistui ir vaistams. Skundėsi, kad neturėtų iš ko Maskvoje gyventi ir būti su vaiku. Dar ji priekaištavo, kad savanoriai „nesiklausė jos“, kai ji prašė „lėktuvu per tris valandas nuskraidinti“.

Savanoriai teigia, kad remiasi berniuką gydžiusių medikų rekomendacijomis, kurių teigimu, vaikui būtinas rimtesnis gydymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų