REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

NATO šalių lyderiai ketvirtadienį per savo viršūnių susitikimą Briuselyje surengė neplanuotą skubų pasitarimą dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo  pakartoto reikalavimo sąjungininkėms nedelsiant padidinti išlaidas gynybai, naujienų agentūrai AFP sakė diplomatiniai šaltiniai.

 

Antrąją viršūnių susitikimo dieną D. Trumpas pakartojo reikalavimą šalims iškart padidinti išlaidas gynybai iki 2 proc. BVP, o ne laukti iki 2024 metų, ir galiausiai šias išlaidas padidinti iki 4 proc. BVP.

Per sąjungininkių susitikimą su Ukraina ir Gruzija „Trumpas pasinaudojo jo kalbai skirtu laiku ir grįžo prie dalijimosi našta klausimo“, sakė vienas diplomatinis šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Todėl NATO vadovas Jensas Stoltenbergas „sušaukė susitikimą Atlanto Tarybos formatu, apimančiu visas 29 Aljanso šalis“, pridūrė šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atsisakė komentuoti pranešimus, kad D. Trumpas pagrasino išvis pasitraukti iš NATO.

Kitas diplomatinis šaltinis sakė, kad „vyksta speciali sesija dėl dalijimosi našta“.

Kritikuodamas sąjungininkes D. Trumpas ypač išskyrė Vokietiją ir jos kanclerę Angelą Merkel.

„Trumpas paminėjo kelias šalis, ypač Vokietiją“, – sakė pirmasis šaltinis ir pridūrė, kad buvo „griežto kalbėjimo, kelis kartus paminint Vokietiją“ ir net jos kanclerę, „pavadinant ją Angela“.

Diena anksčiau JAV prezidentas pareiškė, kad Vokietija dėl dujotiekio susitarimo su Maskva tapo „Rusijos belaisve“ ir kad Berlynas turėtų daugiau skirti gynybai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų