REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Pamišusio gerbėjo teroras: bendradarbę apipylę šlapimu, grasina sukapoti jos katiną (nuotr. VK.com)

Ši vienos merginos iš Rusijos istorija gali sukrėsti tuo, kad jos veikėjai nėra laikomi visuomenės atstumtaisiais, o ofisinius darbus dirbantys ir gerai gyvenantys asmenys. Agresija prieš moterį pasireiškė „lygioje vietoje“, o ką daryti tokiu atveju, nėra aišku, nes kaltę įrodyti gali būti labai sunku, kol nenutiks kokia nors tragedija.

14

Ši vienos merginos iš Rusijos istorija gali sukrėsti tuo, kad jos veikėjai nėra laikomi visuomenės atstumtaisiais, o ofisinius darbus dirbantys ir gerai gyvenantys asmenys. Agresija prieš moterį pasireiškė „lygioje vietoje“, o ką daryti tokiu atveju, nėra aišku, nes kaltę įrodyti gali būti labai sunku, kol nenutiks kokia nors tragedija.

REKLAMA

Valerija Suchanova papasakojo, kaip buvęs bendradarbis, tariamai įsižeidęs dėl „ignoruojamų jo jausmų“, šantažuoja ją vaizdo įrašu, kuriame apipila merginą šlapimu, grasina susidoroti su jos draugais ir užmušti jos katiną. Pats kaltininkas nieko neneigia ir mano, kad yra visiškai teisus.

Prasidėjo nekalta „meilės prisipažinimo“ žinute

Tęsiasi ši istorija jau pusantrų metų, tačiau po paskutinio išpuolio supratusi, kad situacija darosi grėsminga, mergina nusprendė kreiptis į teisėsaugą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių viskas prasidėjo „nekaltomis“ Konstantino Šmelevo, dirbusio tuomet kartu su Valerija vienoje įmonėje, žinutėmis socialiniame tinkle. Tuomet jis jai parašė, kad yra įsimylėjęs ir labai norėtų su ja artimiau susipažinti. Tiesa jau tuomet jis savo meilę išreiškė mažų mažiausiai keistai, kai „pajuokavo“, kad ji „nustotų laužytis ir rytoj kur nors kartu išeitų“. Tuo metu mergina draugavo su kitu žmogumi, beje, Konstantinas irgi turėjo draugę. Valerija mandagiai padėkojo už nuoširdumą, tačiau išsyk patikino, kad tarp jų negali nieko būti, vien jau dėl to, kad ji turi draugą.

REKLAMA

Užblokavusi visuose soc. tinkluose įkyrų gerbėją mergina po kelių mėnesių pakeitė darbo vietą ir tikėjosi, jog istorija tuo baigėsi. Tačiau Valerijai po pusmečio teko grįžti į buvusią darbovietę, kur vis dar tinklų analitiku dirbo Konstantinas. Vieną dieną, išeinant iš ofiso, ji kaktomuša susidūrė su savo gerbėju, kuris puolė karštligiškai jai kažką aiškinti apie meilę ir griebė už rankos.

Mergina puolė bėgti prie mašinos, kur jos laukė pažįstamas. Jie kartu bandė Konstantiną įtikinti, kad jis kelia baimę, o ne meilę, tačiau vyriškis to niekaip nenorėjo suprasti.

REKLAMA
REKLAMA

O tuomet ji gavo į darbo paštą laišką, kuriame Konstantinas visiškai „paleido vadžias“. Rašė ir apie tai, kaip kraustosi dėl jos iš proto, ir „per daug sau leidžiančia ryža ragana“ vadino, ir save kaip „tikru vyru, kurių šiais laikais mažai liko“ pristatė. „Jeigu tu tokia pati protinga, kaip ir graži, tai sutik su manimi susitikti“, – rašė laiške vyriškis, taip pat pareiškęs, kad nebijo nei prokuratūros, nei policijos, nei jos draugų.

Laiškas nukeliavo bendrovės direktoriui ir vyrui buvo pasiūlyta savo noru išeiti iš darbo. Tuomet jis atsiuntė dar vieną laišką, jau iš asmeninio pašto, kuriame išreiškė savo nusivylimą „meile“ ir noru važiuoti į Donbasą, pakariauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendravimo tonas darėsi agresyvesnis

Dar po poros mėnesių ji sulaukė naujos žinutės, kurioje bendravimo tonas iš mandagiai agresyvaus pasikeitė į atvirai grasinantį. Pati Valerija išvadinta „šlykštyne“, o jos draugams pagrasinta „sumalti snukius“.

Nekreipdama dėmesio į neadekvatų buvusio bendradarbio elgesį mergina kartu su mama išvyksta atostogų į Altajų. Tačiau ten jos laukia nemalonus siurprizas prie poilsio namelio išdygusio Konstantino pavidalu. Mergina vėl sulaukė srauto kalbų apie tai, kokia ji prostitutė ir šlykštynė. Iš poilsio zonos teritorijos, jau su apsaugos pagalba, jį pavyko šiaip ne taip išprašyti, tačiau prieš išeidamas jis dar spėjo jai pasakyti, kad „savo sulauks“. „Pavyzdžiui, sulauksi sukapoto dalimis katino“, – pareiškė „įsimylėjėlis“.

REKLAMA

Pareiškimą policijai ji parašė dar po pusės metų, kuomet Konstantinas vėl pradėjo siųsti grasinančias žinutes, kuriose dėstė savo „įžeistus jausmus“ ir aiškino „neleisiantis į jį šluostytis kojų“.

Mergina ir vėl tikėjosi, kad „viskas jau praeityje“, tačiau prieš kelias dienas išeinant iš laiptinės prie jos prišoko vyras su motociklininko šalmu ant galvos ir apipylė ją kibirėliu sklidinu šlapimo. O netrukus sulaukė ir žinutės, kurioje Konstantinas pagrasino „paviešinti vaizdo įrašą, kuriame tu visa apšlapinta“ ir prirašė kitų sunkiai sveiku protu suvokiamų dalykų.

Kol kas nėra aišku, kaip baigsis ši istorija, ir kaip į grasinimus sureaguos teisėsauga. Mergina tik džiaugiasi, kad „tai nebuvo rūgštis“.

REKLAMA

Pats K. Šmeliovas merginos kaltinimų neneigia, tvirtina esantis teisus. Portalui „NTV“ jis taip pat pareiškė, kad „turi problemų su psichika po patirtos smegenų traumos“. „Aš neturiu įrodymų, kad ji meilės žinutes rašinėjo, ji viską ištrynė, man nėra dėl ko meluoti. <...> Aš jai paprasčiausiai pasakiau, kad atkeršysiu už viską, ką ji padarė“.

Rusijos visuomenę pastaruoju metu sukrėtė ne vienas neadekvačių vyrų įvykdytas nusikaltimas prieš moteris. Vienas jaunuolis, taip pat įsižeidęs dėl „neįvertintos meilės“, nužudė ir išprievartavo kartu gyvenusią studentę. Kito rezonansinio įvykio metu pavydus ir skyrybų sukrėstas vyras nukirto savo žmonai plaštakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų