REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australija sugriežtino savo „nėra skiepo, nėra pinigų“ politiką įvesdama finansines sankcijas tiems tėvams, kurie atsisako skiepyti privalomaisiais skiepais savo vaikus.

Australija sugriežtino savo „nėra skiepo, nėra pinigų“ politiką įvesdama finansines sankcijas tiems tėvams, kurie atsisako skiepyti privalomaisiais skiepais savo vaikus.

REKLAMA

Tėvai dabar neteks 28 Australijos dolerių kas dvi savaites iš savo mokesčių lengvatų už kiekvieną vaiką, kuris „nepaspėja su skiepais“. Anksčiau tėvams už skiepų tvarkaraščio nesilaikymą metų pabaigoje buvo nubraukiama 737 Australijos dolerių gražintina suma.

Valdžios įsitikinimu, dabartinis būdas pasitarnaus kaip nuolatinis perspėjimas tiems, kurie vėluoja skiepyti savo vaikus. Asmenys, uždirbantys 80 australietiškų dolerių ir daugiau sulauks dar ir papildomų sankcijų.

Australijoje užfiksuotas „antivakserių“ augimas

Naujosios sankcijos yra dalis plano, kurio Australijos valdžia ėmėsi prieš skiepus nusiteikusių tėvų entuziazmui apmažinti. Nuo 1999-ųjų gruodžio iki 2014-ųjų gruodžio tokių, „sąmoningai atsisakančių skiepyti vaikus“ tėvų skaičius išaugo nuo 0,23 proc. iki 1,77 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinių paslaugų ministro Dano Tehano teigimu, priemonių imtasi iškilus būtinybei apsaugoti visuomenės sveikatą.

„Imunizacija yra sveikiausias būdas apsaugoti vaikus nuo vakcinomis ribojimų ligų“, – cituojamas jis „news.com.au“ portale. „Tėvai kurie neimunizuoja savo vaikų kelia riziką savo pačių vaikams ir taip pat ir kitų tėvų vaikams“, – teigiama pranešime.

REKLAMA

Manija prasidėjo po vieno tyrimo paviešinimo

Didžiojoje Britanijoje buvo nustatyta, kad tymai „išlieka grėsme“: vien šiais metais iki birželio 18-osios buvo užfiksuoti 643 atvejai, kai pernai per visus metus – 274.

Vakcinų populiarumas gerokai smuko praėjusio šimtmečio pabaigoje, kuomet paskelbus Andrew Wakefieldo tyrimo rezultatus, skelbiančius apie MMR vakcinos galimą ryšį su autizmu, žmonės pradėjo masiškais atsisakyti skiepyti savo vaikus.

Ekspertai ilgainiui paneigė jo tyrimą, o pats A. Wakefieldas neteko mokslinio laipsnio ir buvo pašalintas iš medikų gretų dėl savo „neetiškos veiklos“, susijusios būtent su šio tyrimo publikavimu ir tolimesniu gynimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų