REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Japonijos Osakos miestą sukrėtė stiprus žemės drebėjimas, žuvo mažiausiai 3 žmonės (nuotr. SCANPIX)

Japonijos vakarinę dalį supurčiusio žemės drebėjimo aukų skaičius pirmadienį padidėjo iki penkių, dar 370 žmonių buvo sužeista, antradienį pranešė pareigūnai.

7

Japonijos vakarinę dalį supurčiusio žemės drebėjimo aukų skaičius pirmadienį padidėjo iki penkių, dar 370 žmonių buvo sužeista, antradienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Be to, vietos gyventojai buvo paraginti saugotis galimų žemės nuošliaužų, artėjant smarkioms liūtims.

Penktoji Osakos didmiesčio rajone įvykusio galingo žemės drebėjimo auka - 66 metų vyras, rastas antradienį savo namuose po knygų ir kompaktinių plokštelių krūva.

Kitos aukos yra devynmetė, žuvusi per 6,1 balo stiprumo seisminį smūgį ant jos užgriuvus mokyklos komplekso sienai. Dar trys į devintą dešimtį įžengę asmenys - du vyrai bei viena moteris - žuvo ant jų užvirtus pertvaroms ir baldams.

„Vyriausybė tęsia žmonių gelbėjimą“, - pranešė vyriausybės atstovas Yoshihide Suga žurnalistams. Tačiau jis pridūrė, kad pranešimų apie dingusius asmenis nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai darys „viską, ką gali“, kad greitai būtų atnaujintas dujų ir vandens tiekimas į namus, nutrūkęs per žemės drebėjimą.

Tuo metu Japonijos meteorologijos tarnyba perspėja, kad antradienį ir trečiadienį Osakoje prognozuojamos liūtys gali sukelti žemės nuošliaužų rajonuose, kur drebėjimas išjudino gruntą.

REKLAMA

Y. Suga taip pat paragino gyventojus neprarasti budrumo, nes „stiprius požeminius smūgius patyrusiame rajone gali kilti žemės nuošliaužų, net jeigu kritulių kiekis nebus didelis“.

Meteorologijos agentūros duomenimis, iki trečiadienio ryto minėtame regione gali iškristi 50 milimetrų kritulių, o ketvirtadienio ryto jų kiekis gali siekti iki 100 milimetrų.

„Paprastai neperspėjame dėl tokio kritulių kiekio, bet po žemės drebėjimo jie gali sukelti žemės nuošliaužas, potvynius; upės gali išsilieti“, - sakė tarnybos pareigūnas Masakatsu Oya (Masakacu Oja) naujienų agentūrai AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai taip pat perspėjo, kad artimiausiomis savaitėmis, o ypač per dvi ar tris artimiausias dienas, galima sulaukti pakartotinių požeminių smūgių.

Antradienio rytą regioną sukrėtė 4 balų stiprumo pakartotinis smūgis, informavo Meteorologijos tarnyba. Dėl žemės drebėjimo nutrūkęs elektros tiekimas buvo atnaujintas, bet dujų ir vandens sistemoms atkurti prireiks daugiau laiko, nurodė pareigūnai.

Antradienio rytą evakuacijos centruose glaudėsi maždaug 1,7 tūkst. žmonių. Drebėjimas smarkiai apgadino maždaug 250 pastatų, skelbia vietos žiniasklaida.

Švietimo ministerija taip pat informavo AFP, kad po minėtos devynmetės žūties atitinkamoms komisijoms bus liepta patikrinti mokyklų pastatų būklę.

Turimais duomenimis, žemės drebėjimas apgadino daugiau nei 500 pradinių ir vidurinių mokyklų Osakoje ir dar keturiose prefektūrose. Tarp patirtų nuostolių - įgriuvusios patalpų lubos, išdužę stiklai, nurodė ministerijos pareigūnas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų