REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas baiminasi, kad jį gali bandyti nužudyti kelionės į Singapūrą metu, kur birželio 12-ąją turi įvykti jo susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas baiminasi, kad jį gali bandyti nužudyti kelionės į Singapūrą metu, kur birželio 12-ąją turi įvykti jo susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

REKLAMA

Nors pastaruoju metu KLDR vadovas dukart vyko į derybas su Kinija ir dukart buvo susitikęs pasienyje su Pietų Korėjos lyderiu, tokių tolimų užsienio kelionių jis neturėjo nuo pat 2011-ųjų, kuomet užėmė pareigas.

Kimas „ypač sunerimęs dėl saugumo derybų metu ir baiminasi pasikėsinimo jį nužudyti“, – leidiniui „Bloomberg“ pasakojo du šaltiniai, susipažinę su pasirengimo susitikimui darbais.

„Business Insider“ rašo, kad Kimas, kuris dar neseniai grasino bombarduoti JAV, baiminasi, kad gali nužudyti pačioje Šiaurės Korėjoje. Todėl kelionė lėktuvu per tarptautines oro erdves atstumu didesniu nei 4 tūkst. kilometrų (o vėliau ir atgal), jam rodosi itin pavojinga. Savo kelionių į demilitarizuotą zoną pasienyje su Pietų Korėja jis ėmėsi milžiniškų saugumo priemonių. Kai kurios jų, tokios kaip šalia automobilio bėgantys dešimtys apsaugininkų, pakliuvo ir į užsienio žiniasklaidos kameras.

Leidinys pažymi, kad KLDR nerimas turi pagrindo: keleivinio lėktuvo reiso „MH17“ atvejis, kuomet „Boeing“ buvo numuštas virš Donbaso, parodė, kad kažkokią atsakomybę už tokią katastrofą įrodyti „bus praktiškai neįmanoma“.

REKLAMA
REKLAMA

Baiminasi išdavystės 

Oficialusis Pchenjanas mano, kad Vašingtonas, nepaisant susitarimų dėl derybų, ir toliau svajoja nuversti šiaurės korėjiečių režimą bet kokiais būdais, todėl neatmeta ir provokacijų galimybės. Vieša paslaptis, kad oficialūs Baltųjų rūmų atstovai ne sykį grasino Kim Jong Unui Libijos lyderio Muammaro Kaddafi likimu.

REKLAMA

Šaltinių teigimu, Kimas susitikimo metu nori gauti iš JAV saugumo garantijų mainais į sutartį dėl KLDR branduolinį nusiginklavimą. Tačiau jis paranojiškai baiminasi, kad bus apgautas, todėl galima tikėtis, kad jo pozicija šiuo klausimu bet kuriuo momentu pasikeis.

Tuo metu Singapūras, kur ir turėtų įvykti dviejų šalių lyderių susitikimas, imasi beprecedenčių saugumo priemonių. Valdžia, be viso kito, žada blokuoti kai kuriuos miesto rajonus bei uždrausti skrydžius savo oro erdvėje. Maža to, prabilta ir apie tai, kad Kim Jong Uno lėktuvą lydės kinų naikintuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų