REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Donaldas Trumpas (nuotr. SCANPIX)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį parašė laišką Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui, kuriame pranešė atšaukiąs birželio 12 dieną numatytą istorinį viršūnių susitikimą Singapūre.

16

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį parašė laišką Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui, kuriame pranešė atšaukiąs birželio 12 dieną numatytą istorinį viršūnių susitikimą Singapūre.

REKLAMA

Pateikiame šio laiško vertimą.

Gerbiamas pone Pirmininke,

Mes labai vertiname jūsų sugaištą laiką, kantrybę ir pastangas, susijusius su mūsų derybomis ir pokalbiais dėl labai laukto abiejų šalių viršūnių susitikimo, kuris turėjo įvykti birželio 12 dieną Singapūre.

Mus informavo, kad šio susitikimo prašė Šiaurės Korėja, nors mums tai visiškai nesvarbu. Aš labai laukiau, kad galėčiau ten būti su jumis. Liūdna, tačiau atsižvelgdamas į milžinišką pyktį ir atvirą priešiškumą, pademonstruotus jūsų naujausiame pareiškime, aš manau, kad šiuo metu būtų netinkama surengti šį ilgai planuotą susitikimą. Todėl leiskite šiuo laišku pranešti, kad mūsų abiejų šalių labui, bet viso pasaulio nusivylimui, Singapūro viršūnių susitikimas neįvyks. Jūs kalbate apie savo branduolinius pajėgumus, tačiau mūsiškiai yra tokie didžiuliai ir galingi, jog meldžiu Dievo, kad jų niekada nereikėtų panaudoti.

Jaučiau, kad tarp mūsų jau mezgėsi nuostabus dialogas, tačiau galiausiai, juk šis dialogas ir yra svarbiausias. Vieną dieną labai tikiuosi su jumis susitikti. Tuo tarpu noriu jums padėkoti už išlaisvintus įkaitus, kurie dabar yra namuose su savo šeimomis. Tai buvo gražus gestas ir mes jį labai vertiname.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu apsigalvotumėte dėl šio labai svarbaus viršūnių susitikimo, prašau nedvejojant man paskambinti ar parašyti. Pasaulis, o ypač Šiaurės Korėja, neteko puikios galimybės (sulaukti) tvarios taikos, klestėjimo ir gausos. Ši praleista proga yra tikrai liūdna istorijos akimirka.

REKLAMA

Su pagarba

Donaldas J. Trumpas

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas

JAV nemano, kad Kim Jong Uno ir Donaldo Trumpo susitikimas galėjo būti sėkmingas

JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno viršūnių susitikimas buvo atšauktas, nes jo „sėkmingas rezultatas“ neatrodė įmanomas, ketvirtadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

„Aš nemanau, kad šia prasme galime tikėtis kokio nors sėkmingo rezultato. Per daugelį pastarųjų dienų mes negavome atsakymo į mūsų jiems pateiktus paklausimus“, – sakė M. Pompeo JAV įstatymų leidėjams.

REKLAMA
REKLAMA

JT vadovas reiškia „gilų susirūpinimą“

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas ketvirtadienį išreiškė „gilų susirūpinimą“, JAV prezidentui Donaldui Trumpui atšaukus birželį turėjusį įvykti istorinį susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu.

„Esu giliai susirūpinęs dėl to, kad buvo atšauktas planuotas Jungtinių Valstijų prezidento ir Korėjos Demokratinės Liaudies Respublikos lyderio susitikimas Singapūre. Raginu šalis tęsti dialogą ir rasti būdą pasiekti taiką ir patikrinamą Korėjos pusiasalio denuklearizaciją“, – Ženevoje pareiškė A. Guterresas, pristatydamas naują nusiginklavimo darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV kariuomenė pasirengusi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalies kariuomenė yra „pasirengusi, jei reikės“ atsakyti į „neprotingą ar beatodairišką“ Šiaurės Korėjos elgesį.

D. Trumpas pareiškė, kad JAV, Pietų Korėja ir Japonija yra pasirengusios reaguoti, „jei Šiaurės Korėja imtųsi neprotingų ar beatodairiškų veiksmų“.

„Tikiuosi, Šiaurės Korėjos ateities atžvilgiu vyks teigiami dalykai, – sakė jis. – Bet jei ne, esame kaip niekada anksčiau pasirengę (reaguoti).“

„Tuo tarpu, mūsų labai griežtos sankcijos, kol kas griežčiausios, kokios kada nors yra taikytos, ir maksimalaus spaudimo kampanija tęsis“, – pridūrė D. Trumpas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų