REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Žvėriškai nužudė daugiavaikę motiną: tai, ką padarė turtingų tėvelių sūneliai, stingdo kraują (nuotr. VK.com)

Gegužės 13-ąją viename Krasnodaro krašto miestelių Psebajuje buvo žiauriai nužudyta 40-metė penkių vaikų motina Natalija Dmitrijeva. Nusikaltėliai ne tik ją nužudė, tačiau dar ir siaubingai išniekino kūną. Gyventojai, kaip ir Kemerovo tragedijos atveju, išėjo į miesto gatves, nes nepasitiki korumpuota vietos teisėsauga.

14

Gegužės 13-ąją viename Krasnodaro krašto miestelių Psebajuje buvo žiauriai nužudyta 40-metė penkių vaikų motina Natalija Dmitrijeva. Nusikaltėliai ne tik ją nužudė, tačiau dar ir siaubingai išniekino kūną. Gyventojai, kaip ir Kemerovo tragedijos atveju, išėjo į miesto gatves, nes nepasitiki korumpuota vietos teisėsauga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltėlis, ar keli asmenys, faktiškai neatpažįstamai sudaužė moters veidą, o jos vidaus organus ištraukė į išorę, rašoma 360tv.ru.

REKLAMA

Pareigūnai sulaikė pagrindinį įtariamąjį – 16-metį Maksimą B., kuris yra ir vieno iš nužudytosios sūnaus klasiokas. Tačiau kaimo gyventojai tvirtina, kad žudikų buvo ne vienas, tačiau jiems bausmės padeda išvengti įtakingi tėvai. Dėl moters nužudymo jau prisipažinusio Maksimo tėvas – įtakingas rajono politikas.

Oficiali versija

Vietos žiniasklaida praneša, kad gegužės 13-osios vakarą apie antrą nakties N. Dmitrijevos kūnas buvo aptiktas netoli privačių namų, ant vienos iš kaimo gatvių. Greta nužudytosios miegojo numanomas jos žudikas – 16-metis Maksimas B. Nepatvirtintais duomenimis, kad jis yra ir vieno iš jos vaikų klasiokas.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos teisėsaugos teigimu, paauglys užpuolė Nataliją, kuomet ši grįžo iš kavinės „Ivuška“ kartu su savo drauge. Teigiama, kad konfliktas kilo tuomet, kai jis pasiūlė moteriai palydėti ją iki namų, kitais šaltiniais – vaikinas ar gauja jų prisivijo kavinėje jiems „atsakiusią“ moterį. Grumtynių metu moksleivis smogė Natalijai akmeniu per galvą, o po to dar ir pasmaugė. Jaunuolis nusikaltimo darymo metu buvo girtas. Aukos klyksmus išgirdo nedidelio kaimelio gyventojai ir iškvietė pareigūnus. Šiems atvažiavus moteris jau buvo mirusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai pamatė, kad moters kūnas yra siaubingai sužalotas, tačiau pats paauglys apie tai tyli, nors dėl nužudymo jau prisipažino, pažymima vietos policijos pranešime spaudai.

Maža to, nužudytosios vyras yra gydomas ligoninėje dėl širdies priepuolio. Ar vyro būklė yra susijusi su įvykdytu nusikaltimu, nėra skelbiama.

Vietos gyventojai įsiutę – siautėja nebaudžiama gauja

Tačiau nužudytosios artimieji negali patikėti, kad vienas neblaivus moksleivis galėjo tokių iškreiptu būdu susidoroti su moterimi.

„Greitosios medikė, kuri aptiko Natalijos kūną, pasakojo, kad ant nužudytosios nebuvo drabužių, išskyrus marškinėlius. Ji buvo nuoga. Aplink kojas buvo apvynioti viduriai. Daugybė sužeidimų pilve. Viskas aplink kraujyje. Nei drabužių, nei asmeninių daiktų aplink ją nebuvo. Jai pagalį sugrūdo ir viską ištraukė per gimdą. Burna buvo sudraskyta. Veidas supjaustytas. Nupjauta dalis ausies. Visa galva, visa kaukolė buvo sutalžyta“, – pasakojo nužudytosios krikštamotė Leila. Artimieji neatmeta tikimybės, kad auka buvo išprievartauta.

REKLAMA

Vietos gyventojams toks nusikaltimas buvo tikras šokas. Jie tvirtina, kad su Natalija susidorojo gauja, kurios narys buvo Maksimas, paauglių. Jų tėvai tariamai yra itin įtakingi žmonės Psebajuje, nuolat ištraukiantys savo atžalas iš nemalonumų su teisėsauga. Skelbiama, kad Maksimo tėvas – korupcija net Rusijos mastais išsiskiriančio regiono miškininkystės tarnybos vadas.

Gyvenvietės atstovai socialiniuose tinkluose ir pokalbiuose žurnalistams išsakė nerimą, kad įtakingų tėvų saugomiems įtariamiesiems pavyks išvengti bausmės.

REKLAMA

Į laidotuves susirinko visas Psebajus, tačiau ten susirinkusios neįprastai tokiems įvykiams gausios pareigūnų pajėgos draudė net ir filmuoti įvykius. Tai tik sustiprino įtarimus, kad bandoma kuo mažiau iššaukti rezonansą šalyje dėl galimai palankios įtariamiesiems tyrimo eigos.

Policijos vadas dingo

Kaip ir tragedijos Kemerove metu vietos gyventojai išėjo į pagrindinį miestelio aikštę ieškodami atsakymų į klausimus, susijusius su korupcija ir teisėsaugos neveiklumu.

Su gyventojais susitikti atvyko „skubiai pirmadienį paskirtas naujas policijos vadas“. Kur dingo senasis, ir kodėl tokių įvykių metu yra pakeičiamas žmogus, žinojęs situaciją, atsakymų gyventojai nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miestelio administracija taip pat paskelbė, kad įtariamojo tėvas nedirba miškininkystės srityje, o privačioje bendrovėje. Tačiau vietos gyventojai apie jį kalbėjo kaip apie konfliktinę, viską jėga sprendžiančią, asmenybę ir nuolat „traukiantį“ savo sūnelį iš teisėsaugos rankų. „Daugybę kartu jaunuolis buvo patekęs į policiją dėl įvairiausių priežasčių. Sėdėjo, kojos ant stalo, šypsosi ir sako, kad papa atvažiuos ir visiems parodys, kas čia ir kur. Na, o papa atvažiuodavo ir viskas taip ir vyko. Incidentai su juo jau buvo“, – aiškino leidiniui „360“ vietos gyventojas Dmitrijus.

Žmonėms išėjus į gatves vietos teisėsauga išplatino pranešima, kad buvo suimtas dar vienas įtariamasis, 18-metis vietos gyventojas. Tačiau kokie kaltinimai jam buvo pateikti, neaišku. Vietos gyventojai nerimauja, kad ir toliau bandant visomis priemonėmis nutildyti nusikaltimo garsinimą, teismai pripažins Maksimą B. ir kitus galimus šios šiurpaus nusikaltimo vykdytojus, nepakaltinamais ir neskirs realaus įkalinimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų